Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Kép-újság: Triál-bemutató Zircen


Kép-újság, 189. szám
 
2015. 12. 14.
 
Triál-bemutató Zircen

 


Hegedűs László és Borszéki Viktor triálosok tartottak ügyességi bemutatót a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületének tornatermében 2015. december 12-én, szombaton, a Kerékpáros és közlekedésbiztonsági nap keretében.

 


A BMX-kerékpározáshoz hasonlóan a triál is a motorosoktól érkezett a bringások világába, és olyannyira népszerűvé vált, hogy önálló sportággá alakult. A képen látható kerékpár speciális eszköz, közlekedésre például teljesen alkalmatlan. A sportág elnevezése az angol trial (próba, kipróbálás) szóra vezethető vissza. Az látszott, hogy a két fiatalember már nem először tette próbára ügyességét.
 
Kezdetben a talajon kísérleteztek, aztán egyre magasabbra tették a mércét: következtek a különböző méretű dobogók, melyek tetején egyensúlyozva szinte a kosárlabdapalánkkal egy szinten helyezkedtek el, és már arra vártunk, mikor fognak kikötni a tornaterem galériájában…  

 


Hegedűs László sokszoros magyar bajnok, a triál-világranglista 10. helyezettje. Borszéki Viktornak is van mit felmutatnia a sportágban: többször volt dobogós az elit kategóriában, és nemzetközi versenyen is elindult már. Most a szemünk láttára bizonyították be, hogy két kerékkel és egy vasdarabbal tenyérnyi helyen is bámulatos dolgokat lehet produkálni.
 
A rendezvény a kerékpárút-építési projekthez kapcsolódóan valósult meg. Most pedig meséljen még néhány kép erről a kis extrém szombat délutánról…

 

Kelemen Gábor
 

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031    

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu