Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Otthon, édes otthon!


Tudták, hogy van Zircen egy utca, ahol mézeskalácsból épült az összes házikó?
 

Álom útnak nevezték el, és tényleg olyan kicsit az egész, mint egy édes álom. Hó takarja a házak tetejét, jégcsapok lógnak az ereszről, szív alakú ablakok nyílnak a világra, mézes és tűlevelű fenyők érnek össze, rénszarvasok figyelnek, hóemberek ügyelnek, mókus jár a kertben…
 
Kovács Mónika, a Zirci Benedek Elek Óvoda logopédusa álmodta meg ezt a kis világot a szépen feldíszített karácsonyfa köré, a szülők, óvodapedagógusok és a gyerekek pedig közösen építették meg, minden csoportnak van itt egy kis otthona. Az ötletgazda elmondta, első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hozták létre a mézeskalács házikó-kiállítást az intézményben. Felhívásuk szerint, melyet „Édes mézes” címmel tettek közzé az óvoda faliújságán: „Advent idején nincs is jobb a mézeskalács-sütésnél!” – olvashatjuk, és bizony sokan értettek egyet ezzel a gondolattal, hozták a szülők az alkotásokat, s a csoportszobákban is épültek a mézillatú házikók.

 


Kovács Mónika egyedi ötlettel állt elő, az elképzelést pedig közösen valósították meg

 


A gyerekek örömmel jöttek ki a mézeskalács-házikók elé egy fénykép erejéig


Az utcában nem csak családi házak vannak, hanem kápolna is, a kettes házszám alatt pedig egy motorszervizzel találkozhatunk. Ez utóbbit például Mühlbauer Zsuzsanna óvodapedagógus készítette otthon a párjával. Mint megtudjuk, a fantázia szüleményéről van szó, nem pedig egy létező zirci szolgáltatást jelenítettek meg. Figyeltek minden apró részletre, a kerítés úgy készült, hogy csíkokra felvágták a tésztát, egyesével rátették nyersen a sütőlapra, és így sütötték össze. Van a házsoron olyan épület is, amely egy lelkes apuka keze munkáját dicséri.

 


Tudta, hogy mi készül a háttérben, a látvány mégis meglepetésként érte Igmándyné Hebling Gabriella intézményvezetőt, csakúgy, mint a karácsonyi dekoráció, amely az óvodába érkezőket fogadja. Öröm olvasható az arcáról, és láthatóan így van ezzel mindenki, aki megfordul az „Álmok útján”.

 
A meglepetés azonban még hátra van, hiszen az otthonainkban csak ezután gyúlnak ki a fények…

 


Kelemen Gábor

Vissza 

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu