Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Önkormányzati és "tündéri" segítség a rászorulóknak


A „Karácsonyi Szeretetakció” keretében csomagokat adott át a vöröskereszt.  

 
– Legyen másoknak is szép a karácsony! – e gondolat köré építve valósítottuk meg az idei karácsonyi szeretetakciót – kezdi beszámolóját Markovics Erzsébet, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének a vezetője, majd rögtön azokra tereli a szót, akik nélkül nem tudták volna szebbé tenni a rászorulók karácsonyát. – Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a kérelmünknek megfelelően 200 000 forintos támogatást szavazott meg, és már harmadik éve segít egy anonim adományozó, aki ezúttal 500 000 forinttal támogatta, elsősorban a nagycsaládosok karácsonyát. A Horváth Pékség jóvoltából pedig egy kis péksüteménnyel tudtuk megkínálni az adományozottakat.  
 
Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően ötven család részesült támogatásban, a csomagokat a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal állította össze, készítette el. Tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodó szerekkel segítettek a rászorulókon, mindkét főtámogató gondolt a gyerekekre is. Az adományok kiosztására a vöröskereszt székhelyén került sor a szervezet önkénteseinek közreműködésével. Kalács, egy kis gyümölcs, szaloncukor, halk karácsonyi zene várta az érkezőket a közelgő ünnep jegyében, egy kosárkában gyerekeknek állítottak össze játékokat.

 


Markovics Erzsébet, a vöröskereszt területi vezetője mutatja az adomány részét


A területi vezető pozitív tapasztalatokról tud beszámolni a csomagosztás kapcsán, mint elmondja, fegyelmezetten és türelmesen kivárta mindenki a sorát. Néhány eset egészen mély nyomott hagyott benne: – Éppen hogy elvitte az egyik adományozott a csomagját, nem sokkal később visszatért egy tányér frissen sütött zserbóval, és azt mondta: mi kaptunk önöktől, engedjék meg, hogy most én is kedveskedjek valamivel. Nagyon nehéz helyzetben lévő emberekkel is találkoztunk. Hajléktalanok is jöttek, akiknek fontos, hogy egy kicsit beszélgessünk velük, kedveskedjünk a lelküknek. Volt, aki órákon keresztül itt ült, és hallgatta a karácsonyi szenténekeket. Meleg teával, péksüteménnyel kínáltuk. Annyira jól érezte magát, hogy szinte el sem akart menni.
 
Megható pillanatokat is átéltek az adományosztás során, amikor bizony elérzékenyültek. Tudják azonban nagyon jól: a kicsorduló könnyek hosszú távon nem segítenek, cselekedni kell, és cselekedni is fognak, mellettük lesznek azoknak, akiknek igazán szükségük van rá.   

 

Kelemen Gábor
 

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Nincs aktuális esemény

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu