Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Romantikus olvasmány karácsonyra


Már nagyon várták az olvasók Mail Karolin zirci írónő új könyvét, amely december elején jött ki a nyomdából, és azóta is folyamatosan veszik, viszik. 

 
„Taktikából jeles” címet kapta a hatodik regény, amely jelenünkben játszódik, és egy baráti házaspárról szól, akik egy kicsit könnyedebben veszik az életet. – A cím utal egyes férfi és női szereplő viselkedésére. Hogyan lehet elrontani egy boldog kapcsolatot mindkét fél részéről. Kevés idő jut egymásra, és abban a rövid együttlétben sem figyelnek kellően a másikra. Nem beszélik meg a problémákat olyan mélységében, ahogy azt kellene. Talán könnyebb hinni a rosszindulatú pletykáknak, mint a társnak – meséli Karolin, hogy mit súgnak a könyv lapjai. Hozzáteszi: kicsit talán tanmesének is beillik a regény egy-egy fejezete, azt üzenve, hogy ne csak az „ÉN” legyen a fontos. Az csak illúzió, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb!
 
A mai fiatalok nem igazán törekednek a probléma megoldására, sokkal könnyebben lépnek, kapcsolatok mennek szét. Ezért arra is felhívja a figyelmet – különösen így advent idején –, hogy legyen hála a szívünkben, figyeljünk kicsit jobban a szeretteinkre, próbáljunk egy icipicit optimistábban gondolkodni, és akkor boldogabbak lehetünk.

 


Mail Karolin mutatja legújabb könyvét, amely már kapható a boltokban


A regény illeszkedik az írói koncepcióhoz, ezúttal is egy fiktív történetet olvashatunk. A szereplők nem valós személyek, a címlapon feltűnő „sármos” főszereplőről sem tudjuk valójában, hogy kicsoda. A cselekmény nagy része kitalált helyszínen, egy dunántúli kisfalu varrodájában játszódik. 
 
Fél évig dolgozott a könyvön, és boldog, hogy az ünnep közeledtével megajándékozhatja olvasóit legújabb történetével. Megtudjuk, hogy már készül a következő kötete is, amely elbeszéléseket, novellákat fog tartalmazni, és várhatóan egy év múlva kerül a boltokba. Az írónő most egy kicsit leteszi a „tollat”, az ünnepeket a családdal fogja tölteni. Persze ha lesz könyv a karácsonyfa alatt, azt elolvassa majd, ahogy valószínűleg sokan teszik ugyanezt Mail Karolin hatodik regényével.      

 

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Nincs aktuális esemény

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu