Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Kisgyermekként lépett az életünkbe


– Az Isten egészen ésszerűtlen módon jelent meg ebben a világban: a római hatalom, Heródes ármánykodása idején nem felszabadító hadsereggel, gazdasági csodával, sajátos üdvözítő marketinggel lépett be közénk, hanem egy kisgyermek életét, az emberségünket vállalta magára.

 
Fenti gondolatokat Dékány Árpád Sixtus apát mondta a negyedik gyertya meggyújtását megelőzően, advent utolsó vasárnapjának előestéjén. Felhívta a figyelmet arra, hogy a betlehemek közepén mindig a gyermek van. Nemcsak azért, mert egy család életében a gyermek központi kérdés, hanem azért is, mert benne egy sajátos lehetőség ragyogott fel nekünk. Jézus Krisztus nem csak egyszerűen cél a hívő ember számára, nem kell elérnünk, megszereznünk, kiérdemelnünk, csak egész egyszerűen ki kell nyújtani a kezünket. Benne, a gyermekben egy olyan Istennel találkozhatott az emberiség, aki nem elvenni akar, hanem adni. Isten kezet nyújt, önmagához hív bennünket. Hív arra, hogy az ő igazságát, békéjét és szeretetét éljük meg a világban. Nem magunkban, hanem vele, közösségben. Ezért választja a legelemibb, legfontosabb emberibb közösséget, a családot a megjelenés módjául, lehetőségéül.


Sixtus apát az ünnepi gondolatokat követően meggyújtja a negyedik gyertyát a város óriás adventi koszorúján

Bieberné Réz Ágnes, a „Mindenki Karácsonya” rendezvényét szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB igazgatója is köszöntötte az egybegyűlteket, boldog karácsonyt kívánva mindenkinek. Az ünnepi műsorban Dávid Roland karácsonyi dalcsokrát hallhattuk, majd egy csetényi testvérpár, Balogh Attila és Balogh Krisztofer énekelte nekünk, hogy „Kell ott fenn egy ország!”. A bazilikában a hittanos gyerekek betlehemes előadására került sor. Az apátsági udvarban zirci közösségek, szervezetek és magánszemélyek kürtős kalácsot és finomabbnál finomabb süteményeket kínáltak, teával, forralt borral öntöttek melegséget az emberek szívébe.

A Betérő udvarban megnyílt az egy hétig tartó adventi kézműves vásár, a Ligetben pedig a műjégpálya várta a korcsolyázni vágyókat. Este különleges jégtánc-bemutatóra került sor a Győri Nemak-Dana ETO HC és Műkorcsolya Szakosztály előadásában. A programot a kint repkedő mínuszok ellenére nagy érdeklődés kísérte, a közönség körbeölelte a pályát, még a támfalakról is nézték, hogy milyen ügyesen mozog Hamupipőke „jégcipője”. A gyerekek négy versenykűrt is bemutattak városunkban.     


Pom-pom lányok kezdték a bemutatót a „csillagfényekkel” megvilágított jégen


Kelemen Gábor

  
 Vissza
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031