Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Újra "hangyabollyá" változott a sportpálya


Tizenhat óvodás csapat részvételével, második alkalommal került megrendezésre a Hangyaboly Sportnap az Alkotmány utcai sporttelepen.

 
A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde főszervezésében és Zirc Városi Önkormányzat társszervezésében tavaly elinduló program célja, hogy a térség óvodás gyermekei együtt játszanak, mozogjanak, közös élményekkel gazdagodjanak, nem utolsósorban erősödjön a nevelési intézmények közötti kapcsolat.
 
A házigazda zirci óvoda tíz csoportja mellett Borzavár és Lókút tagintézményekből, illetve Bakonyszentkirályról, Dudarról, Csetényből és Porváról érkeztek csapatok a játékos vetélkedőre. A program közel háromszáz résztvevőjét Igmándyné Hebling Gabriella intézményvezető köszöntötte.

A sportnap közös tornával vette kezdetét, zeneszámmal dalosan. A bemelegítést követően a csapatok megkapták menetlevelüket, és elfoglalták helyüket az egyes állomásokon. Újra „hangyabollyá” változott a focipálya, ahogy a sok-sok gyermek felvonult a napocska sütötte zöld gyepre…

Kovácsné Palkovics Márta és Róthweil Judit főszervezők ötletes feladatokat találtak ki a gyerekeknek. Volt például szafari-vadászat, melynek során a piramis formában összerakott dobozokon lévő állatokat kellett eltalálni kislabdával. A szépen gondozott focipálya egy része mocsárrá változott erre a délelőttre, de aki ügyes volt, a maga elé helyezett színes lapra lépve át tudott jutni a túlsó partra, és nem vált a krokodilok zsákmányává. Másutt éhes mókusok várták, hogy megtömjék a kosarukat dióval, melyet nem egyszerű módon kanállal kellett szállítaniuk a gyerkőcöknek. Akadt egy kis szellemi munka is, a csoportok körbe ültek az egyik állomáson, és várták a találós kérdéseket.  

Amíg az ovisok az akadályokat igyekeztek leküzdeni, a bölcsisek az Ovi-Foci pályát foglalták el. Sok színes gömb indult útjára a kicsi kezekből, ők is részesei lettek ennek a vidám, mozgó világnak.  

A sportolással töltött időt követően jöhetett a jól megérdemelt pihenés. A kis óvodai „édenkertben” limonádé, gyümölcs és a Zirc-Coop Zrt. jóvoltából müzli szelet várta a gyerekeket. A fincsi frissítő után átvehették a szervezők által egyedien elkészített éremjutalmukat, a „Zirciek az Óvodás Gyermekekért” Alapítványnak köszönhetően pedig minden résztvevő csoport labdát kapott ajándékba.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde idén negyven éves, és ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy méltóképpen megünnepeljék a jubileumot, játékosan osztozva más intézményekkel az örömben.

Kelemen Gábor

 
 
 Vissza
      
 
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2425262728
293031