Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Táncos élmény nyári útravalóul


A régiek mellett új koreográfiáit is bemutatta a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület negyedik, újabb nagy sikerű gálaműsorán, melynek ezúttal is a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolájának tornacsarnoka adott otthont.

 
A műsort Kertayné Kőrösi Zsuzsanna vezette, aki a vendégek köszöntését követően egy kis „eredményhirdetést” tartott, hiszen az egyesület több nívós versenyt is sikeresen zárt az elmúlt időszakban, a növendékek arany-, ezüst- és bronzérmekkel tértek haza a táncos viadalokról.

Minden táncnak a balett az alapja, így hát a gálaműsor sem kezdődhetett mással: a nagycsoportosok balett-formációjukkal köszöntötték a közönséget. A közel háromórás műsor első felvonásában az egyesület repertoárjában már régebb óta szereplő koreográfiákat láthattunk, majd a szünet utáni folytatásban a növendékek előrukkoltak az új táncokkal is, melyekkel szorgalmasan készültek a Deák Ferenc utcai „műhelyben”. Ezek az előadások most debütáltak a nagyközönség előtt, közöttük több „A” kategóriás, vagyis professzionális produkcióval. Szóló, duó és csoportos táncok váltakoztak, az egyesület bázisát alkotó zirci gyerekek mellett a balatonkenesei csoport is megmutatta tudását.

     

A színpad az egyik pillanatban még erdő volt, aztán nem sokkal később már csokifőzde. Latin ritmusoktól pezsgett a tér, egzotikus keleti tájakra kalauzoltak minket a lányok, mesehősök és régi rajzfilm figurák elevenedtek meg, esőt varázsoltak a fülledt nyárba, földre szállt egy angyal…

A Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület sok más tevékenységnek helyet biztosít, így például salsa-oktatást is indítottak, melynek „jelenlegi állásáról” szintén beszámoltak egy meglepetés-produkcióval a közönség nagy-nagy örömére. A fináléban az egyesület összes növendéke színpadra lépett, és persze nem hiányozhattak azok sem, akik egyengették idáig a (táncos)lépteket: Vincze Lajosné elnök, Kertay Zsuzsanna táncoktató-koreográfus, Finta Dóra balett-oktató és Horváth Péter „Péter bácsi”, aki akrobatika órákat tart a gyerekeknek. A közösség nem felejtett el köszönetet mondani azoknak, akik támogatják őket, elsősorban a szülőknek a fáradhatatlan munkáért, segítségért.
 
Az egyesület vezetősége elismerő díjat adott át Tóth Józsefnének, aki a gyerekek jelmezeit, ruháit varrta. Alkotásait a versenyeken a zsűri is külön díjazta. Köszönetet mondtak továbbá Mrázik Mirának, aki nemcsak táncával káprázatja el a közönséget, hanem az egyesület munkáját is segíti.
 
A közönség percekig felállva tapsolta azt a produkciót, amely élménnyé alakult át erre a nyárra. Talán a legjobban az egyik néző foglalta össze a látottakat közösségi oldalon tett bejegyzésében, melyből részletet idézünk: „Láttam, hogyan lehet két év alatt a nulláról létrehozni egy közösséget, amire büszkék lehetünk. Láttam, mire képes a tudás, a lelkesedés, a kitartás, az igényes munka, a profizmus, a szeretet. Bizony, könnycseppel a szemünkben ünnepeltük ezeket a gyerekeket és tanítóikat.”

 Kelemen Gábor

Vissza


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031