Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Kép-újság: Hív a természet


Kép-újság: Hív a természet

Az állatok egy kicsit eltévedtek, de az ovisok segítettek nekik, hogy visszataláljanak az élőhelyükre.

 
„Gördülő Zöldítő” címet viseli az a program, melynek egyik állomása Zirc, egészen konkrétan a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde volt. Az ovisok játékos formában, ismeretterjesztő előadásokon vettek részt egy jurtában, ahol minden a természetről szólt, még az ülőkéről is a róka leskelődött…

Schmidt József, a Kárpát-medencei Erdészek, Vadászok, Természetjárók Alapítvány kuratóriumi elnöke érdeklődésünkre elmondta, a „Gördülő Zöldítő” egy tizenhat állomásból álló program, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium, ezen túl még személyesen Fazekas Sándor miniszter és Ugron Ákos helyettes államtitkár úr is támogat. Céljuk, hogy a gyerekeknek bemutassák a természetet, játékos formában közelebb hozzák őket az élőhelyekhez, állatokhoz, miközben – szinte észrevétlen módon – nagyon sok ismeretet adnak át a részükre.

A bemutató interaktív módon történt. A játékos feladatokkal minden gyermeket megszólítottak, kihívtak a táblához, és arcukra volt írva az öröm, amit egy-egy állat felismerésekor, vagy élőhelyének megtalálásakor éreztek. A feltett kérdésekre adott, sokszor teljesen pontos válaszok azt bizonyították, hogy az ovisok nagyon sok ismerettel rendelkeztek már eddig is, amiben nyilván nagy szerepe van a szülőknek és az intézményi nevelőmunkának is.

A program gazdái célként fogalmazták meg azt is, hogy az erdőgazdaságokon, illetve a Nemzeti Parkokon keresztül létesített erdei iskolákat, tanösvényeket, kilátókat, egyéb programhelyszíneket bemutassák, és arra ösztönözzék a gyerekeket, hogy szüleikkel együtt elmenjenek ezekre a helyekre, élményben legyen részük, tanuljanak. Mint elmondták, örömmel jöttek Zircre, hiszen a Bakonyban található városról van szó, amelyet nagyon sok erdő vesz körül, és nagyon fontosnak tartják, hogy a gyermekek megismerjék, milyen környezetben élnek, és ezzel a környezettel mit tudnak kezdeni.

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031