Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Felszálltak a lufik, vár a nyár


Az Országos Katolikus Karitász által támogatott hittantáborok ünnepélyes megnyitójára az idei évben Zirc mellett, Alsóperében került sor.

 
Huszár G. Lőrinc plébános atya érdeklődésünkre elmondta, a plébánia már évek óta szervez a hittanos gyerekeknek napközis tábort, a Katolikus Karitász zirci csoportja pedig meglehetősen aktív. Talán ennek tudható be, hogy idén a Veszprémi Főegyházmegyére, azon belül is Zircre esett a választás az esemény helyszínéül. Hozzátette: a karitász a tábort, a gyerekek ellátását mindig támogatja.
 
Az ünnepség az erdőszéli kápolnában, Márfi Gyula érsek által celebrált misével vette kezdetét.

A hittanos gyerekek énekes-zenés műsort adtak, kezükben pedig kartonpapírokat tartottak, rajta színes betűkkel kirakva azt olvashattuk: „Vár a nyár”. A tábor résztvevőit köszöntötte Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke. Örömét fejezte ki, hogy részt vehet a rendezvényen és köszönetet mondott mindenkinek, aki a gyerekek táboroztatását lehetővé teszi. Majd egy ajándékkal lepte meg az ifjúságot: a Veszprém Megyei Önkormányzat nevében jövő nyárra felajánlotta harminc gyermek térítésmentes táboroztatását egy hétre a csopaki üdülőben. Bejelentését hálás taps követte.  

Écsy Gábor atya, országos karitász-igazgató is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget. Elmondta, a különböző táborokban sokféle szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínálnak, egyvalami azonban közös: a gyerekek vannak a központban, nekik szeretnének maradandó élményeket nyújtani a szünidőben. Hozzátette: a szülőknek is igyekeznek segíteni, hiszen a gyermekek felügyelete sokszor gondot jelent számukra a vakáció során, a tábor ideje alatt viszont nyugodtan végezhetik a munkájukat.

A tábor egy kis arborétumi számháborúzással, kézműves-foglalkozással vette kezdetét, majd az alsóperei szabadidőközpontban különböző játékos programokon vettek részt a gyerekek, a karitász csoport tagjai pedig főztek a részükre. Kirándultak a búcsújáró helyként is ismert Csatkára, elmennek a csopaki kalandparkba, majd a nyár mellett otthonuk, Zirc is várja őket további programokkal.

Az ünnepség végén a sok vidám táborozó gyermek piros-fehér lufikat indított az ég felé, így üzenve a nagyvilágnak, hogy megkezdődött a vakáció, vár a diákságra a szabadság. 

   

Kelemen Gábor

Vissza
       
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031