Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Piros pont a zirci lövészklubnak


Piros pont a zirci lövészklubnak

1 348 000 forint összegű eszköztámogatásban részesült az MTTSZ Területi Klub Zirc a Magyar Sportlövők Szövetségétől.
 
– Az ország 400 lövészklubja közül 36-ot támogatott a szövetség, és ebben mi is benne voltunk – meséli érthetően nagy örömmel Varjas József elnök. A klub eszközállománya ezzel olyan szintre fejlődött, hogy minden versenyzőnek személyre szabott fegyvere lesz. Az iskolások számára tartott bemutató foglalkozások is sokkal könnyebben fognak zajlani, hiszen lézerpuskákról és pisztolyokról van szó, nincs szükség hozzá lövedékre. Az elméleti ismeretek után erről a gyakorlatban is meggyőződhetünk, hiszen amikor lehetőséget kapunk arra, hogy elsüssük a fegyvert, a falon különösebb zaj nélkül egy kis fénypont jelenik meg…   
 
Minden fegyverhez tartozik egy kis digitális berendezés, amely számolja, hogy hány lövést adtak le, mennyi időn belül, kijelzi a találatokat, és összesíti is azokat, vagyis pillanatokon belül megjelenik az eredmény a kézben kényelmesen tartható monitoron.

A jövő technológiájának nevezi mindezt a klubelnök-edző, így hát időre van szükség, mire a tanítványok megbarátkoznak vele, elsajátítják a csínját-bínját. A lézernek külön lőteret alakítottak ki a légpuskás mellett. A nikecell-lemezekhez erősített táblákat a klubszobából veszik célba a gyerekek, tesztelik az új technológiát. Regina lő, Mira mutatja az eredményt. Aztán cserélnek. Kata is kinézi magának a „sufniból” kacsingató piros pontot, amelyet a zirci lövészklub a kiváló teljesítményéért kapott „ellenőrzőjébe”.      

Kelemen Gábor

Vissza

  

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031