Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Elfogadták a turisztikai koncepciót, akcióterv készül


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júniusi rendes ülésén jóváhagyta a „Zirc turizmusfejlesztési koncepciója 2017–2020” című dokumentumot.

 
A képviselő-testület áprilisi ülésén tárgyalta először a Vonzerő 2005 Bt. által elkészített dokumentumot, amely első olvasatban elfogadásra és társadalmasításra került. Ezt követően a szerzők lakossági fórumon ismertették a koncepciót, várva az észrevételeket, javaslatokat. Mindezek beépítésre kerültek az anyagba, a kiegészített, módosított dokumentumot a képviselő-testület jóváhagyta, és városunk honlapján is közzétételre került. A 2017. decemberi testületi ülésre megvalósíthatósági akcióterv készül, mellyel a turisztikai referenst bízta meg a testület.
 
A képviselő-testület támogatta a Borzavár, Lókút, Olaszfalu, Porva községek önkormányzataival kötendő együttműködési megállapodást az intézményi gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok ellátására. A négy település már eddig is Zirc Városi Önkormányzattól vásárolta az étkeztetést, a megállapodás megkötésére törvényi kötelezettség miatt van szükség. A szolgáltatást a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ intézménye útján látja el önkormányzatunk.
 
Még egy megállapodás jóváhagyásra került a képviselő-testület részéről, ez viszont megszüntetésről szólt: a Veszprém és Térsége Szennyvízelvezetési és –kezelési Önkormányzati Társulás – melynek Zirc Városi Önkormányzat hat másik települési, illetve megyei jogú város önkormányzatával együtt 2004 óta volt a tagja – elérte célját, a vízbázis-védelmi feladatok ellátását, így a társulás tanácsa döntött a megszüntető okirat elfogadásáról, amihez a tagönkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk.

Tervezők hosszú sorát választotta ki Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a TOP pályázati finanszírozásból megvalósítandó építési munkákhoz. Mint ismert, önkormányzatunk 1 312 288 306 forint összegű támogatásban részesült a 2014–2020-as programozási időszak Európai Uniós pályázatain a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, melynek köszönhetően közlekedési, turisztikai és intézményi fejlesztések valósulnak meg.
 
A képviselő-testület arról is döntött, hogy a „Civil Támogatási Alap” működési céltartalék terhére 150 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Bakony Polgárőr Egyesület részére az idei évben megtartandó Bakonyi Kutatási-mentési szakmai nap megszervezéséhez és lebonyolításához.
 
Tiszteletdíjról történő lemondások is születtek. Dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester a Bakonyi Betyárnapok rendezvényét, ezen belül is a Zirci Fúvós Zenekar fellépését támogatja 280 600 forinttal. Nemes István képviselő a Segítő Kezek Zirc Alapítvány keretein belül működő Vakok és Gyengénlátók Zirci Csoportját segíti 111 174 forint összegben, míg Boros Dénes külső bizottsági tag az Öreg-Bakony Barátai Egyesület és a „Dudari Nyugdíjasok” Szociális Támogatási Alapítvány javára mondott le tiszteletdíjáról, mindkét szervezetet 177 619 forint összegű támogatásban részesítve.  

Kelemen Gábor

Vissza   

    
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031