Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Az egészségügyi dolgozók elismerésének fontossága


Az idei évben is közösen ünnepelte a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és Zirc Városi Önkormányzat a Semmelweis-napot, azaz a magyar egészségügy napját.

 
A vendégeket a házigazda intézmény részéről Venczel Ildikó titkárságvezető köszöntötte.
 
Dr. Vermes Tamás főigazgató ünnepi beszédében először is Semmelweis Ignácról emlékezett meg, akinek a születésnapján, minden év július 1-jén ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat. A köztudatban az anyák megmentőjeként számon tartott, tragikus sorsú szülész-tanárnak az egészségügy fejlődésére gyakorolt munkássága bekerült az UNESCO Világemlékezet Programjába is.
 
Az intézmény vezetője kiemelte, hogy az egészségügy általános nehézségei, finanszírozási problémái ellenére a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetnek vannak sikerei. Az intézmény infrastruktúrája jó, korszerű, komoly létszámgondokkal nem küzd. A dolgozóik jól képzettek, képzésüket, továbbképzésüket az intézmény támogatja. Valamennyi fekvőbeteg osztály és az egynapos sebészet közel száz százalékos ágykihasználtsággal működik, a járóbeteg-teljesítmény is szerényen, de nő. Számos területen kívüli beteg választja a zirci intézményt. A jó teljesítmények és az ésszerű gazdálkodás következtében az intézmény pénzügyileg stabil, adóssága nincs. Két megnyert pályázatuk, a krónikus osztály bővítése és a napelemes pályázat folyamatban van, két másik, a járóbeteg-ellátás fejlesztését, illetve a betegbiztonságot célzó pályázat pedig elbírálás alatt.

A főigazgató tiszteletét és köszönetét fejezte ki valamennyi egészségügyi dolgozó áldozatos és lelkiismeretes munkájáért. Mint mondta, a kórházi dolgozók empátiája, viselkedése, a betegek iránti segítőkészsége nagyban hozzájárul az intézmény jó megítéléséhez. Hozzátette: nem szabad megfeledkezni a nem egészségügyi végzettségű munkatársakról sem, akiknek a háttértevékenysége nélkül nem tudnák ellátni az alapfeladatukat. Végül egy volt betegük köszönőlevelét olvasta fel, amely alátámasztotta az intézmény jó hírnevét, mintegy igazolása volt az általa elmondottaknak.   

A Semmelweis-napi ünnepségen immár hagyományosan kitüntetések, elismerések átadására is sor került. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Emberi Kapcsolatok Bizottsága a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetést dr. Payrich Mária pszichiáter részére ítélte oda. A kitüntetésben részesülő személy méltatását – melyet kapcsolódó írásunkban ismertetünk – Palkovics Jánosné, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi és titkársági referense ismertette, a kitüntetést pedig Ottó Péter polgármester és dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester adta át.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet dolgozói közül Semmelweis-napi jutalomban részesült dr. Szakács István, Kukoda Vilmosné, Ringné Töreki Diána, Scheffer Emilné és Weinper Tibor. Főigazgatói dicséretet kapott a Gyógytornász team, Veidinger Zsuzsanna és Orsós Józsefné.

Valler Ilona ápolási igazgató a kézhigiénia fontosságáról és az intézményben történő fejlesztéséről tartott előadást, melyről bővebben hamarosan megjelenő, kapcsolódó cikkünkben olvashatnak.
 
Palánkai Hanna és Palánkai Tünde, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás diákjai fuvolajátékkal, Törökné Bartók Éva verssel köszöntötte az egészségügyben dolgozókat.

       

Az egészségügyi dolgozók anyagi és erkölcsi elismerésének fontosságát, színvonalának javulását hangsúlyozta pohárköszöntőjében Ottó Péter polgármester. Ne csak az ünnepi alkalmakkor, hanem a mindennapok során is vegyük észre, hogy milyen fontos munkát végeznek a szakterületen dolgozók – monda városunk vezetője, majd elsőként emelve poharát, jó erőt, egészséget kívánt az ünnepelteknek.  

Kelemen Gábor

Vissza

      

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031