Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Személye fél gyógyulás a betegeknek


„Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült dr. Payrich Mária pszichiáter. Az elismerés átadására a Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor.

 
Dr Payrich Mária pszichiáter „Cum laude” minősítéssel végezte el a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karát, majd jeles minősítéssel tette le a pszichiátria és a pszichoterápia szakvizsgát.
 
Dolgozott a Szigetvári Városi Kórház Alkohológiai Osztályán, a Baranya Megyei Mentálhigiénés Intézetben, mellette – szakvizsga miatti kirendeléssel – a Pécsi Honvédkórház Ideg–elme osztályán, 1988. január 1-től a Veszprém Megyei Szocioterápiás Pszichiátriai Kórházban. Majd Dobán, az Addiktológiai Osztályon szerzett tapasztalatokat, mielőtt 1989. január elején megkezdte működését Zircen, a pszichiátriai gondozási feladatokat is ellátó Mentálhigiénés Szakrendelés- és Gondozó munkájának megszervezésével, bevezetésével, irányításával és vezetésével. Pszichiáterként a mai napig vezetője a rendelőnek. Ezen felelősségteljes munkavégzés mellett – 1994–95-ben, másfél évig – a Dobai Szocioterápiás Pszichiátriai Kórház orvos-igazgatói teendőit is ellátta.


Dr. Payrich Mária eddigi munkásságának elismeréseként „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült

2012 júliusától készenléti pszichiátriai ügyeletesként a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkájában is részt vesz. Mindezek mellett 1990 óta a Veszprémi „Kapcsolat” Lelki Elsősegély Telefonszolgálat, 1994 óta a Veszprémi Ifjúsági Lelkisegély Telefonszolgálat pszichiáter-szakmai vezetője, illetve 1997-től a Gyermek- és Ifjúsági Lelkisegély Telefonszolgálatok Országos Szövetségének szintén a szakmai vezetője. Szervezi, részt vesz az ügyelők kiképzésében és továbbképzésében, a rendszerszerű működés érdekében kapcsolatot tart egyéb humán segítő szervezetekkel, intézményekkel, illetve önkormányzati szervekkel.
 
„A doktornő szakmai munkája minden orvos számára példaértékű lehet. A lényéből áradó nyugalom a betegek számára az első pillanattól bizalmat szül. Türelme legendás, empatikus, odaadó figyelme, segítőkészsége fél gyógyulás a hozzá érkező betegek számára. Mindezek mellett kiváló, segítőkész, nagyon szerethető kolléga is” – olvashatjuk a javaslattevők méltatásában, melyet Palkovics Jánosné, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi és titkársági referense ismertetett. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Emberi Kapcsolatok Bizottsága által odaítélt kitüntetést Ottó Péter polgármester és dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester adta át dr. Payrich Mária részére.

Kelemen Gábor 

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031