Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Új tanuszodát kap Zirc

 

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője és Ottó Péter polgármester a Városházán tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy új, az eddiginél nagyobb, korszerű tanuszoda épül városunkban kormányzati támogatásból. 

 
A Magyar Kormány határozatban döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program folytatásáról, melynek második ütemében további projektek, köztük a zirci tanuszoda-beruházás is szerepel. A fejlesztésre az Alkotmány utcában, a sporttelephez vezető bekötőúttól jobbra eső területen kerül majd sor, közel az iskolákhoz, óvodához, lakóövezethez, sportlétesítményekhez. Az új tanuszoda kijelölt helye a városközpont közelében található, jól és gyorsan megközelíthető, a terület egy része mellett aszfaltozott út vezet, a már meglévő parkolóhelyek pedig tovább bővíthetők.  

Az uszodatérben egy 15 x 25 x 1,9 m-es, 6 pályás úszómedence létesül. Mellette, a 6 x 10 x 0,8 m-es tanmedence a kisgyermekek úszáslehetőségének ad majd teret. A létesítmény egyszerre 80-100 fő befogadására lesz alkalmas.  A beruházás száz százalékban állami forrásból valósul és az állam magára vállalja az üzemeltetési költséget is, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot – tájékoztatott dr. Kovács Zoltán államtitkár. Köszönetét fejezte ki Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a támogató döntéséért, mint elmondta, feltétel volt, hogy az önkormányzat ingyenesen nyújtsa át az állam részére a területet, együttműködve készítse el a terveket, a beruházási koncepciót.  
 
Az építési munkálatok a jövő év tavaszán kezdődnek, és körülbelül egy évig tartanak. 2019 őszén már birtokba vehetik az új létesítményt az iskolások, óvodások, és természetesen a lakosság is. Az uszoda a tájhoz illeszkedő építészeti stílusban készül, egyik oldala nyitható lesz, így nyáron egyfajta strandfunkciót is be fog tölteni. Az úszás, úszásoktatás mellett az eddiginél sokkal alkalmasabb lesz más sportokra is, így például a városunkban már nagy bázissal rendelkező vízilabda-játékra.

Ottó Péter polgármester kiemelte, hogy a minél szélesebb körű szolgáltatások mellett egy 21. századi infrastruktúra valósul meg, felváltja az önkormányzat által két évtizede működtetett létesítményt, amelynek a fenntartása Zirc város költségvetéséhez képest jelentős volt. Városunk vezetője köszönetét fejezte ki térségünk országgyűlési képviselőjének a közreműködéséért, hiszen, mint mondta, az ő képviselői munkája is szükséges volt ahhoz, hogy ez a beruházás megvalósulhasson Zircen.  

A Magyar Kormány a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemének keretében 10,4 milliárd forintot fordít tanuszoda-fejlesztésre a járásokban. Dr. Kovács Zoltán államtitkár gratulált Zirc városának, hogy bekerült a program kettes ütemébe. Hozzátette: az egyes ütemben nehezebb sorsú vidékek települései szerepeltek az ország keleti és északi részéről. 
 
Az új tanuszoda felépítése egy terepasztalon is bemutatásra került a sajtó képviselőinek.

  Kelemen Gábor

Vissza

    

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031