Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Hétfők az angolkert nyugtató zenéjével


Kövi Szabolcs adott pihenőszékes koncertet a Zirci Ciszterci Arborétumban.
 
Az ismert zenész, fuvolista már nem először lépett fel Zircen, de az angolkertben első ízben szólaltatta meg hangszereit az idei nyáron: a július 10-ei három koncertet követően a következő alkalomra július 24-én, azaz most hétfőn került sor. Sajnos az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a művészt és közönségét, ezért csak egy rövid ideig hallgathattuk a szabadban a pánsípot, fuvolát.

A zivatar ugyanis legalább annyiszor jelentkezett be erre a hétfői napra, ahány koncertalkalom meghirdetésre került. A kora délutáni órákban még szikrázóan sütött a nap, ezért a szervezők úgy döntöttek, megtartják az arborétumban a koncertet, annyival, hogy nem az eredetileg tervezett helyen, az öreg kocsányos tölgy árnyékában helyezték el a pihenőágyakat, hanem közelebb a bejárathoz.

A résztvevők elhelyezkedtek, felpolcozták lábaikat a nagy fenyők alatt, majd hamarosan máris a nyugtató zene hatása alá kerültek, kizárták a külvilágot. Szabolcs játékát időnként a fák susogása kísérte, a könnyű szél táncra perdítette a leveleket. Úgy húsz percig tarthatott a meditáció, majd az esőcseppek felébresztették az édes álomból a hallgatóságot. A zenész utasítására a közelben lévő épülethez vonultak, majd a koncert fedett helyen, a Látogatóközpont Gobelin-termében folytatódott.
 
Bár nyilván szerette volna mindenki a hétfő délutánnak ezt az óráját a letisztult arborétum álomba ringató fuvolaszavával tölteni, annyit legalább elmondhat magáról a közönség, hogy két helyen is élvezhette Kövi Szabolcs zenéjét. A másik két koncertre már kizárólag az esőhelyszínen került sor.
 
A nyári koncertsorozat két hét múlva, augusztus 7-én folyatódik. Reméljük, hogy akkor nem szólnak közbe az égiek, és a nyugtató, lelket pihentető dallamok a matuzsálemi faóriás portáján szólalnak meg.     

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031