Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Nem csak a betyárpuskák sültek el


Hetedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Betyáros Hajrá” sportprogramot a XIX. Bakonyi Betyárnapok keretében.

 
A legnagyobb érdeklődés a „Nem csak a betyárpuskák sülnek el…” fantázianevet viselő nyílt lövészversenyre volt, mely harmadik alkalommal került megrendezésre az MTTSZ Területi Klub Zirc és az önkormányzat közös szervezésében. A résztvevők két korcsoportban mérhették össze tudásukat.
 
Az eddigi három alkalom közül idén volt a legtöbb induló, negyvenöten álltak céltábla elé a Művelődési Ház légpuskás lőterén. A rendezők szombaton két kétórás turnusban – délelőtt és délután – várták az érdeklődőket. A helyiek, környékbeliek mellett az ország különböző részeiből, így például a Dunántúlról, az Őrségből, az Alföldről is jelentkeztek a „betyáros” lövészviadalra.  

Korcsoportonként és nemenként az első három helyezett oklevél- és éremjutalmazásban részesült. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Betyárnapok színpadán került sor Csizmadia Géza főbetyár konferálásával. A díjakat Ottó Péter polgármester és a főrendező lövészklub delegációja adta át.

Felnőtt Férfi: 1. Vintze Csaba, 2. Kovács Bertalan (mindketten Zirc), 3. Somogyi Tamás (Bakonybél). Nő: 1. Kugler Anita (Budapest), 2. Vintzéné Valler Edit (Zirc), 3. Finta-Sarkadi Beáta (Szombathely). Az ifjúsági kategóriában valamennyi helyezett városunkból került ki. Fiú: 1. Vágenhoffer Dávid, 2. Végh Zsigmond, 3. Vajda Marcell. Lány: 1. Vintze Zsófia, 2. Lingl Nóra, 3. Nagy Beatrix.

Az Alkotmány utcai sporttelepen focimeccseket nézhetett a közönség, több korosztály is pályára lépett a rendezvény két napja során, és valamennyi mérkőzés hazai győzelmet hozott. Serdülők: FC Zirc–Csetény SE 6:1. Öregfiúk: Zirc–Bakonybél 3:2. Felnőtt: Zirc-Dudar SE–Gyulafirátót 4:2. Ez utóbbi mérkőzés szünetében került sor a „Batyuval szemben a kapuval” tizenegyesrúgó-versenyre. Nem volt könnyű dolguk a vállalkozó kedvűeknek, hiszen a zirci csapat tehetséges kapusával kellett farkasszemet nézniük. A győzelemhez már két értékesített büntető is elég volt. A tizenhét jelentkező közül ezt Pej Zsolt (képünkön) érte el, aki jutalma mellett a betyárbatyut is hazavihette emlékbe.

     Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031