Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Több mint kétszáz judoka edzett Zircen


Negyedik alkalommal rendezett a Vincze Judo Club edzőtábort városunkban minden eddiginél nagyobb létszámmal. Meglepetéssel is készültek a házigazdák.

 
Tetőzik a kánikula, amikor meglátogatjuk a tábort. A szervezők minden négyzetmétert felhasználtak a szakképző iskola tornatermében, így az ajtóból egyenesen a tatamira lépünk. A judokák nemcsak egymással, hanem a hőséggel is küzdenek. A bordásfalakra kiteregetik a vizes ruhákat. Nyitva minden ajtó, de a szellő csak átmeneti vendég, hagyja, hogy tovább harcoljanak a szőnyegen a 36 fokkal.

A tábor alapvető célja, hogy felkészítse a versenyszezonra a judósokat. Augusztus végétől már elkezdődnek a magyar kupák, aztán az országos bajnokság, nemzetközi versenyek – mondták el érdeklődésünkre a tábort szervező klub vezetői, edzői, Vincze Ferenc és Vincze Lajos. Hozzáteszik, hogy ezekben a pillanatokban zajlik Chilében az ifjúsági világbajnokság, ahol több magyar judós is érdekelt, és azóta már tudjuk, hogy nem is akármilyen eredményekkel tértek haza Dél-Amerikából.
 
Az edzésmunka szakmai irányítója Hajtós Bertalan olimpiai ezüstérmes magyar judós, az RHDSE szakvezetője, akinek két tanítványa szintén résztvevője volt a chilei világversenynek. Az edzéseken mintegy 220 fő vett részt. Közös futással indultak a napok a kerékpárúton – ezt mintha nekünk találták volna ki! – mondják a Vincze-testvérek –, a délelőtti és délutáni edzés pedig korosztályos bontásban történt. Szerda délután tartottak szünetet, ekkor szabad programjuk volt a judotábor résztvevőinek.

A tábor utolsó előtti napján az összes judoka és az edzői team is összeállt egy közös képre

A mintegy 540 négyzetméter tatamit a Magyar Judo Szövetség bocsátotta a rendelkezésükre, így nem kellett lecipelni az áruház tetejéből a kék-sárga szőnyegeket. Az új dojo érintetlen a tábor idején, élvezi a nyári szünetet, de a házigazdák természetesen büszkén mutatták meg a tavalyi év végén átadott létesítményt az ország különböző részeiből érkező sporttársaknak. A régi vendégek mellett vannak új szakosztályok is, akik már most jelezték, hogy jövőre újra el szeretnének jönni a táborba.
 
Vincze Ferenc és Vincze Lajos hangsúlyozzák, abban, hogy ennyire népszerű a zirci edzőtábor, nagy a szerepe Hajtós Bertalannak, aki nemcsak húzó név a magyar judóban, hanem magas szinte van a szakmai tudása, az edzőkollégák és a gyerekek is nagyon szeretik, szívesen jönnek tanulni tőle. Kalydi Zoltán Szentesről érkezett a tanítványaival, és már a kezdetek óta résztvevői a tábornak. Mint mondja, nagyon jó a kapcsolatuk a Vincze-testvérekkel, tanítványaik sokszor együtt utaztak a válogatott-versenyekre. A Szentesi Pollák DSE szakvezetőjének nagyon tetszik a tábor és városunk is. – Már csak egy uszoda hiányzik – teszi hozzá, és jó hírként megemlítjük, hogy ez a kívánság is teljesül…
 
Kapcsolódó cikk: meglepetés a zirci judo-táborban      

Kelemen Gábor

 
Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031