Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Zarándoklat a gyermekre várókért


Augusztus 26-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap, melyet az idei évben a gyermekre váróknak ajánlanak fel. Több szakasz is érinti városunkat.

 
Zircen ezúttal egy körzarándoklatra kerül sor, amely az apátság udvarából indul és oda is érkezik vissza. Augusztus 26-án, szombaton 9.30-kor gyülekeznek a zarándokok, majd 10 órakor indulnak útnak. Az állomások között szerepel a Kálvária kápolna, a Hoffer-kereszt, a kiserdőben található Mária-szobor. A tündérmajori kápolnánál a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat frissítővel várja a zarándoklat résztvevőit. A Zoltay-forrásnál lesz a hosszabb pihenő, ebéd, majd Akli-major és a „Kistemplom” érintésével érkeznek vissza az apátsághoz. A záró misére 18 órakor kerül sor a bazilikában dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát celebrálásával – ismertette a programot Bittmann Károly, aki a nemzetiségi önkormányzat mellett a Zirci Katolikus Egyházközséget is képviseli.


Bittmann Károly és Onódi Ferenc szervezők szeretettel várnak mindenkit az augusztus 26-ai zarándoklatra

– Nyitott szívvel és nagyon sok szeretettel várunk mindenkit korosztálytól, vallási hovatartozástól és mindenféle más elkötelezettségtől függetlenül – mondta el Onódi Ferenc, aki már évek óta nagy lelkesedéssel és odaadással szervezi a Zarándoknap zirci programját. – Az idei zarándoklat a gyermekekért és a gyermekre várókért történik – tette hozzá. Városi televízióval közös riportunk éppen Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én készült – amely egyben a zirci búcsú napja is –, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy a 26-ai zarándokutat is Szűz Mária felajánlására teszik.
 
A Mária úton, Marizelltől Csíksomlyóig tartó zarándoklat különböző szakaszok láncolatából áll össze, melyek térben ugyan elkülönülnek egymástól, de lélekben összeérnek. Mintegy 15-25 kilométeres távokról van szó, amelyek fizikailag nem megerőltetők, teljesíthetők, főleg egy jó közösségben. Az idei évben városunk több szakasznak is célpontja: Veszprémből és Bakonybélből is indul egy csoport, akik csatlakoznak a zirci körzarándoklathoz, és az esti szentmisén is együtt vesznek részt.


Kelemen Gábor

 
Vissza

  

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031