Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Zirci győzelem a Bakonyi Vágtán


Zirc lovasa, Molnár Gyöngyi nyerte a harmadik alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtát, amely a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori Előfutama volt.

 
Az ünnepélyes megnyitón Ottó Péter, Zirc város polgármestere és Ozsváth Kálmán szervező, a versenynek már harmadik éve helyet biztosító Tündér Farm üzemeltetője köszöntötte a vendégeket.
 
A versenyre idén tizennégy település nevezett. Az előfutamokból az első helyezettek jutottak a döntőbe, ahol zirci győzelemnek tapsolhatott a közönség: a kétszeres Nemzeti Vágta-győztes Molnár Gyöngyi Kóny, Nyúl és Várpalota települések versenyzőit megelőzve elsőként vágtatott a célba Ricardo nevű lovával. Az öt éves, hetven százalékban telivérezettségű lónak ez volt az első versenye.   
 
A rendező település jogán Zirc a végeredménytől függetlenül is továbbjutott volna a Nemzeti Vágtára. Így azonban, hogy a házigazda város szerezte meg a végső győzelmet, a szervezők felajánlották a szabad kártyát a Kapuvár színeiben versenyző Somogyi József zirci lovas számára, így ő is ott lehet majd a Hősök téri lovas-viadalon. Hozzá kell tenni, hogy az első előfutamban nagyon szoros verseny alakult ki Zirc és Kapuvár között a továbbjutó helyért, fej-fej mellett haladtak a lovasok a cél felé.


A harmadik alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtán tizennégy település lovasa küzdött meg egymással

A Kishuszár-vágtán címvédés történt, a futamot Vörös Tamara nyerte Csetényből, aki ügyességének köszönhetően szintén ott lehet majd a Nemzeti Vágtán. A második helyezést a kalocsai Rigó Loretta, a harmadikat pedig Zirc lovasa, Bajkó Mercédesz érte el. Ezúttal is megrendezték az amatőr kocsitoló-versenyt, melyen a hat fős csapatoknak 120 méteres erőpróbát kellett teljesíteniük. A döntőbe Tata és Zirc csapata jutott, s végül nagy küzdelemben a vendégek tolták a kocsit elsőként a célba.  
 
A versenyek mellett lovas kísérőprogramok is várták a Tündér Farmra kilátogatókat, nagy sikert aratott Hamza Viktória szabadidomítása. A Rodeo Team látványos lovas-kaszkadőr bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A jó hangulatért Gáspár Laci, a Zenergia együttes, a Zirci Tücsökzenekar, Kálmán Bence és Bandája, a Fordul Kispej Lovam Táncegyüttes és a Best Of zenekar felelt.

Ozsváthné Fa Viktória főszervező sikeres rendezvényként értékelte az idei Bakonyi Vágtát, és fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy balesetmentesen zajlott le a verseny. Úgy látja, hogy a nevező települések jó szájízzel távoztak a Bakonyból, és a vendégek is jól érezték magukat. A résztvevői létszámot ezer főre becsülik a szervezők. A mintegy hét és fél millió forintos költségvetésű rendezvény megvalósulását több vállalkozás és a helyi önkormányzat is támogatta. 
 

Kelemen Gábor   

Vissza

    

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031