Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Legyen öröm az iskolakezdés!


Sok család számára az iskolakezdés nehéz anyagi megterhelést jelent. A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta segíti, támogatja a rászoruló családokat és igyekeznek enyhíteni a kiadásokat.

 
A Zirc Városi Önkormányzattól kapott 200 000 forint összegű támogatást – mely egy hároméves szerződés keretében a rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését hivatott elősegíteni – a karitász saját forrásából kiegészítette, így a WB-Iron Papír és Írószer üzletben a leadott névsor alapján 39 rászoruló család 66 gyermeke 3 200 forint értékben vásárolhatott. A rászoruló családokat augusztus 18-án várták a karitász irodájában, ahol tartós élelmiszer- és mosószercsomagot vehettek át.


Keserű Annamária zirci diáklány átveszi az írószercsomagot Ulrich Józsefné csoportvezetőtől
(Fotó: Karitász)

Öröm adni és kapni – Busa Antalné és lánya, Busa Csenge Szilvia is a karitász támogatásában részesült (Fotó: a szerző)

A Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz is nyújtott be pályázatot a karitatív csoport. Az elnyert 25 000 forint értékű Erzsébet-utalványt az öt legrászorultabb család kapta, amit tankönyvre, taneszközre, ruhák, cipők vásárlására költhetnek – mondta el Ulrich Józsefné csoportvezető.
 
Szeptember 7-én reggel 8 órától 10 óráig pedig szeretettel várják az érdeklődőket a karitász irodájában, ahol cipők, ruhák, ágyneműk közül lehet válogatni.
 

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031