Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Közös út, közös jövő


Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált program idén szeptember 16. és 22. között valósul meg, témája – „Közös út, közös jövő” mottóval – a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.


Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb hazánkban, 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében – a harmadik helyen végzett. A kiváló eredményhez Zirc is hozzájárult. Városunk öt éve rendszeres részvevője a kampánynak, tavaly a „Kiemelkedő Önkormányzat Díjat” érdemeltük ki az önkéntesekkel, kerékpáros közösségekkel, intézményekkel történő közös szervezőmunkáért.


A zirci iskolások kerékpáros felvonulással kampányoltak a környezetbarát közlekedés mellett (Fotó: archív)

Rendezvényünk középpontjában a Zirc Duatlon verseny áll, amely idén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 23-án, szombaton. Önkormányzatunk legnagyobb sportrendezvénye mellett további programokat szervezünk a mobilitási hétre, erről később adunk majd tájékoztatást.
 
Az idén tizenhatodik alkalommal meghirdetett Európai Mobilitási Hét kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A fejlesztési tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés ösztönzésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.
 
Mint arról már korábban hírt adtunk, Zirc Városi Önkormányzat több mint egy milliárd forint összegű európai uniós pályázati támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A megvalósuló fejlesztések hosszú sorában szerepel a gyalogos-kerékpáros út Kardosrétig történő meghosszabbítása és egy 25 km-es lovas-kerékpáros túraútvonal kialakítása.

Kelemen Gábor

Vissza 


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031