Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Szívből jövő buli


Második alkalommal került megrendezésre a KTSZ MEG-A PARTI a Rákóczi téri Betérő udvarban. A nyárbúcsúztató buli a tavalyinál is jobban sikerült.

 
A Betérő udvar vállalkozóinak egy része az idei évben is összefogott, hogy egy fergeteges bulival búcsúztassák el a nyarat, és a gyerekeknek is programok sokaságával kedveskedjenek. Az üzletsorok által közrezárt tér kézműves műhellyé, majd táncparketté alakult át, és az udvar remek hangulata az idei évben még több embert vonzott. Csak a nyarat nem sikerült elbúcsúztatni, de ezt aligha bánjuk.

Ki tudja, talán a nyár is azért maradt, mert remekül érezte magát a partin, miképpen a gyerekek, majd a felnőttek is alig akartak hazamenni a program végeztével. A rendezvény sok előkészítő munkával járt, de a szervezők úgy látják, hogy megért minden fáradtságot, hiszen a vendégek nagyon jól érezték magukat, és az udvarba visszaérkező hangok is a második nyárbúcsúztató parti sikeréről beszélnek.
 
A szervezőcsapat aktivitása mellett egy szélesebb körű összefogás eredménye mindez, hiszen nagyon sok támogatást kaptak; csokit, üdítőt a gyerekeknek, értékes ajándéktárgyakat a tombolába, és ami a legnagyobb segítség volt, hogy a bakonyoszlopi önkormányzat ezúttal is biztosította a színpadot. A zirci önkormányzat a kommunikációban, a program meghirdetésében volt a szervezők segítségére.
 
Gyerekprogramokkal kezdődött a nap, a sokszínű kínálatban volt arcfestés, agyagozás, buborékfújás, ugróiskolázás, gyurmázás, aszfaltfestés, és hennatetoválást is készítettek az önkéntesek. Hosszú sorban álltak a gyerekek a sminkért, s hogy még jobb hangulatban teljék a játékos-kézműves délután, arról DJ Kicsee gondoskodott. Esti mese ide, esti mese oda, alig akart hazamenni hét órakor az ifjúság, máris azon gondolkodnak a szervezők, hogy jövőre kicsit hosszabbra nyújtják majd a „kölyökidőt”.

   

         

Nemcsak festék, hanem öröm is került a gyermekarcokra… (Fotók: Szervezőség)

Ezúttal is elkészült az ötletes dekoráció: esernyők lógtak az udvar fölött, az épületek csatornáihoz kifeszített bálakötő madzagokon. Szerencsére egyiket sem kellett levenni, mert a napközbeni kánikulát követően kellemes nyári este fogadta az udvarba betérőket. A táncnak helyet adó placcot pedig gyermekrajzok díszítették. „Az aszfaltra festett szépségeken dobogjon és pörögjön a lábatok” – hangzott el a parti megnyitóján, majd nemsokára ki is tört a Betérő udvar „szombat esti láza”.
 
Ehhez persze kellett a remek hangulat, melyet az est házigazdája, DJ Kicsee, valamint DJ Tehel Kari, majd Tóth Tünde énekesnő teremtett meg. Minden korosztály megtalálhatta a kedvére való muzsikát, és az örökzöld slágerek, buli-zenék mellett volt még egy különleges produkció, Solymosi Attila konga show-ja: szinte új stílus teremtődött azzal, hogy a gépi zene alatt afrikai ütős hangszer lüktetett órákon át. Az üzletek ablakaiban hangulatelemként színes mécsesek égtek, megvilágítva a bulis zirci éjszakát. 


Kongás szelfivel nyerhetünk egy kis bepillantást az udvar éjszakai életébe… (Fotó: SolymiConga)

Betartottak minden szabályt, pontosan háromkor záróra volt, pedig a hangulat alapján úgy tűnt, az „éjjel soha nem érhet véget”. De véget ért a parti, s alighogy véget ért, a szervezők máris a karácsonyi vásárra készülnek. Nem, nem marad el az ősz, csak éppen határtalan a lelkesedés, a kreativitás, nem utolsósorban olyan emberekről van szó, akik – mint azt vallják – nagyon szeretnek örömet szerezni másoknak. Akkor is, ha a nyár készül elbúcsúzni, és akkor is, ha a szeretet ünnepe közeleg…

Kelemen Gábor

Vissza


       

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031