Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Elmesélték családjuk történetét (Megjelentek a pályázatok!)


Ünnepélyes keretek között került sor az „Elmesélem Neked!” történetírói pályázat díjainak átadására a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

 
Zirc Városi Önkormányzat az idei évben családtörténeti témakörben várta az alkotásokat, attól a céltól vezérelve, hogy ne csak a családokban maradjanak fenn a szájról szájra átörökített emlékek, a fiókok mélyén megőrzött dokumentumok, hanem tegyük közkinccsé a családok történetét, ezzel is gyarapítva ismereteinket annak a helynek a történetéről, ahol közösséget alkotva élünk.
 
A pályázatokat a Képviselő-testület Emberi Kapcsolatok Bizottsága által felkért szakmai bizottság értékelte, s döntött a helyezések sorsáról. A díjátadó ünnepséget Auer Nóra, a zirci zeneiskola növendékének zongorajátéka nyitotta meg. A pályázókat és a megjelent vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte, értékelést mondott dr. Németh-Vida Beáta történész, a szakmai bizottság egyik tagja, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház munkatársa.
 
A pályaművekből részleteket is hallhattunk Bakonyi Gergő, a műsort is vezető Csaba Lilla, valamint Kelemen Gábor közreműködésével. A pályázaton első helyezést ért el Cuhavölgyi Klára „A Wolf ácsdinasztiáról és a velük rokon családokról Zircen” című alkotása, második helyen végzett Amberg Lajos négykötetes pályaművével, a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Bittmann Beáta érdemelte ki „Bittmann Rezső Rudolf írásaiból és a zirci Bittmann családról” címet viselő munkájával. A pénzdíjakat és az elismerő okleveleket Ottó Péter polgármester és dr. Németh-Vida Beáta adta át.


A pályázat díjazottjai Ottó Péter polgármesterrel. Balról: Amberg Lajos, Cuhavölgyi Klára, Bittmann Beáta díját a távollétében édesapja vette át

A pályázatra beérkezett alkotások ITT érhetők el.

kg


    

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031