Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Jóízű versengéssel megünnepelt ötéves születésnap (Frissítve)

 

63 egyéni induló és kilenc váltócsapat állt rajthoz a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Zirci Duatlon versenyen.

 
A csapadékos időjárás következtében felázott futópálya miatt a versenyt egy héttel későbbre kellett halasztani. Ez kissé rányomta bélyegét a résztvevői létszámra, hiszen programdús hétvégét hagytunk magunk mögött, azonban a legfőbb „rendezőhöz”, az időjáráshoz voltunk kénytelenek alkalmazkodni.
 
Kis jubileumot élt meg a rendezvény, hiszen önkormányzatunk Tamási Ivett sportemberrel és a versenyen azóta is aktívan közreműködő önkéntesekkel közösen öt évvel ezelőtt indította útjára a futásból és kerékpározásból álló sportvetélkedőt.
 
Múlik az idő, ezt bizonyítja, hogy az óvodások között – akik határtalan lelkesedéssel, szüleik támogatásával rajthoz álltak – voltak olyanok, akik még meg sem születtek, amikor ez a verseny a bölcsőben ringott. Sőt, még egy érdekesség: az Újonc „C” kategóriában indult most az a veszprémi kislány, aki öt évvel ezelőtt, babakocsiban utazott az I. Zirci Duatlonon, édesanyja így teljesítette akkor a felnőtt futamot.


Az óvodás futam résztvevői szinte együtt nőttek fel a Zirci Duatlonnal

Az idei évben megvalósult egy kis fejlesztés is, az Acél-Vakond Kft. támogatásával és a verseny ideje alatt ingyenes szervizelési lehetőséget is biztosító Bike-Medic Kft. közreműködésével elkészült egy vasállványos depó, így méltóbb környezet várt a bringákra.


Készül a duatlon depója a sportpálya előtti füves területen

A főszervező önkormányzat köszöntőjét követően a legfontosabb technikai információkat Bohon Gabriella testnevelő, társszervező ismertette a résztvevőkkel. Az előzetesen regisztrálók között a Zirc Kerékpár üzlet által felajánlott ajándéktárgy került kisorsolásra.
 
A VI. Zirci Duatlonon összesen tíz korcsoportban álltak rajthoz a versenyzők. Egyéni és csapatkategóriában is összemérhették tudásukat a jelentkezők. A futás a salakos futópályán, a kerékpározás pedig az Alkotmány utca 1 kilométeres, lezárt szakaszán valósult meg. 


A legtöbben az Újonc „B” és Újonc „A” futamban álltak rajthoz


A felnőtt futam kerékpáros etapja a fordítóhoz közeledik az Alkotmány utcában

Minden célba érkező elismerő oklevelet vehetett át, a helyezettek éremdíjazásban is részesültek. A szervezők a gyermekfutamokban külön értékelték a helyi és nem helyi versenyzőket.
 
Óvodások: 1. Kovács Ádám, 2. Kanavosz Christopher Krisztián, 3. Jakab Dusán.
 
Újonc „C”. Vidék, lány: 1. Gyalog Adél Sára. Fiú: 1. Gyalog Ákos, 2. Klausz Hunor, 3. Varga Zétény. Zirc, lány: 1. Kárai Csenge.
 
Újonc „B”. V, fiú: 1. Heim Bálint, 2. Schell Dániel, 3. Rugovics Máté Vendel. Z, lány: 1. Udvari Ágnes, 2. Orvos-Nagy Szonja, 3. Kovács Anna. Z, fiú: 1. Orvos-Nagy Márton, 2. Csillag Benedek, 3. Csillag Bertalan
 
Újonc „A”. V, lány: 1. Csiszár Nikolett. Fiú: 1. Szarka Dániel. Z, lány: 1. Kokas Nóra, 2. Tamási Dóra, 3. Vaskor Noémi. Fiú: 1. Kutasi András, 2. Ábrahám Balázs.
 
Gyermek. Z, lány: 1. Molnár Vivien, 2. Bittmann Panna. Fiú: 1. Tribel András, 2. Ábrahám Gábor, 3. Lezsák Bence.


Az Újonc „B” kategória leányzói mutatják jól megérdemelt oklevelüket

Serdülő. Fiú: 1. Szecsődi Bertalan, 2. Rezeli Roland, 3. Szilágyi Zalán.
 
Ifjúsági. Fiú: 1. Rezeli Martin, 2. Hohl Dávid György.
 
Junior. Nő: 1. Kucsera Rebeka. Férfi: 1. Cserháti Péter, 2. Tokár Péter István.
 
Felnőtt. Férfi: 1. Kis Áron, 2. Burján Jenő, 3. Csombor Bence. Nő: 1. Czafit Zsuzsanna, 2. Mucsy Katalin, 3. Gurdon Éva. A hölgyek itt négyen indultak, és a harmadik helyért nagyon szoros volt a verseny, ezért a 4. helyezett Fürge Viktória is megérdemli a név szerinti említést. 

Senior „B”. Férfi: 1. Rezeli Róbert, 2. Bittmann Árpád, 3. Bánki Róbert.
 
Váltó. Gyermek: 1. Zirci Félküllősök, 2. Kétkerekű Ekék, 3. Mesterhármas. Családi: 1. Komenda Team, 2. Csillagok. „Céges”: 1. Zöld Agancs. 

 
A váltóban ezúttal a Gyermek kategória volt a legnépszerűbb, öt csapat versenyzett egymással

Az ovisok csoki- és üdítőjutalmat, a legnépesebb gyermekfutamok első helyezettjei pizza-utalványt, a váltó győztesei kategóriánként egy-egy ajándékcsomagot is átvehettek a támogatóinknak köszönhetően. A ásványvíz frissítő mellett a Szent Bernát Gyógyszertár által adományozott vitamincukorka várt a célba érkezőkre.  
 
A rendezvény rajtszámos tombolasorsolással ért véget, melyen helyi üzletek és a versenyre érkező magánszemélyek által felajánlott ajándéktárgyak találtak gazdára. A főnyeremény a Bike-Medic Kft. harmincezer forint értékű vásárlási utalványa volt.
 
A főszervező Zirc Városi Önkormányzat ezúton is köszönetét fejezi ki a verseny eredményes lebonyolítását segítő önkénteseknek, a rendezvény támogatóinak és a pályabiztosításban közreműködő rendvédelmi szerveknek.

Fotók: Molnár Judit, Tehel Tibor és a szerző
 
  Kelemen Gábo
r

 
 Vissza

    

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Nincs aktuális esemény