Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Házat építettek az evangélium szolgálatában

 

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Bérea Pünkösdi Gyülekezet új imaháza a Kossuth Lajos utcában.

 
Öt évvel ezelőtt kérdeztük Földesi Tamás lelkipásztort a munkálatokról a városi televízióval készített közös riportban. Akkor a háznak még csak az alapja állt. Aztán az évek során, amikor elsuhant a buszunk, autónk a 82-es főút forgatagában, láthattuk, hogy ha lassan is, de emelkednek a falak, míg mára egy szép új épület fogad minket Zirc legrégebben lakott utcájának 25-ös száma alatt.

A gyülekezet részéről a vendégeket Földesi Zoltán presbiter köszöntötte, köszönetét fejezve ki mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy a gyülekezet új otthonra lelt Zircen. Kiemelte, hogy nagyon sokan végeztek fizikai munkát, még a hölgyek is megfogták a lapátnyelet. Büszkék az új épületre, ugyanakkor a célt még nem érték el. Ezt a házat az evangélium szolgálatába állították, ezért további célok, feladatok, kihívások várnak rájuk. Olyan közösséget szeretnének itt megélni a jövőben, amely hitelesen hirdeti az evangéliumot.  

Ottó Péter polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, az embernek szüksége van társakra, szüksége van arra, hogy közösségben megtalálja a helyét, embertársaiból tudjon erőt meríteni és tudjon erőt adni másoknak. Hozzátette: ez különösen igaz akkor, amikor egy közösség olyan nemes célokat tűz ki, hogy otthont teremtsen magának. Hosszú folyamat ez, fáradságos út vezet hozzá, de erősebbé teszi a közösséget, és bizonyítja, hogy egymásért cselekedve milyen sok mindenre lehetünk képesek, el lehet érni a valamikor talán még lehetetlennek tűnő célokat is.

– A város egy csodálatos épülettel gazdagodott, a Kossuth Lajos utca hagyományos építészeti stílusához a 21. század színvonalán alkalmazkodik. Nagyon jól sikerült a tervezőnek – aki sajnos már nem lehet közöttünk – a telek adottságait kihasználva ezt az épületet megálmodni. A falakban nem csak a cement és a kötőanyag, hanem a közösség fáradságos munkája is bent van, és ezek sokkal fontosabb dolgok, mint a körülöttünk lévő materiális világ – mondta városunk vezetője, végül azt kívánta, hogy ez a közösség gyarapodjon lelkiekben, hitben, erőben, és az a cél, amely nem az építkezés befejezésével valósul meg, hanem érvényes a mindennapokban, sokáig gazdagítsa a várost.
 
A gyülekezet énekes-zenés hálaadással köszöntötte új otthonát, a kivetítőn pedig lepergett az elmúlt hét év, amely az ingatlanon lévő régi családi ház elbontásától az új falak felemeléséig vezetett.  

Az Építő Követek Misszió, a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata és a munkatársai nevében Békési Endre szólt az egybegyűltekhez.

Elmondta, zirci munkájuk során is megérezték azt, amit máshol, hogy összefogásban az erő. Nagy öröm volt segíteni, és mély nyomot hagytak bennük az itt szerzett tapasztalatok.
 
A Bérea Gyülekezet a vasárnapi istentiszteleteit bérleményekben tartotta, a hétközi imaórákra viszont a baptista gyülekezet imatermében került sor, ami nagy segítség volt számukra, és ezen keresztül is mély testvéri kapcsolat alakult ki a két lelki közösség között – hangzott el az ünnepségen. Meghívták és fel is kérték egy kis beszédre Kondacs Gábort, a Zirci Baptista Gyülekezet lelkipásztorát.

Mérföldkőnek nevezte az imaház megépülését, és hangsúlyozta, szükség van a városban egy olyan helyre, ahol találkozni lehet Istennel. Szívből kívánta, hogy teljék meg hívekkel ez a ház. Azt se bánja, ha tőlük „szipkázzák” el a híveket, mert tudja, hogy jó helyre jönnek.
 
Barcza Sándorné egy szép költemény tolmácsolásával emelte az ünnep fényét.

Kecser István, a Magyar Pünkösdi Egyház főtitkára köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta ezt az építkezést, akár csak a jóindulatával is.

Hangsúlyozta, így sem volt könnyű, de enélkül mindig nehezebb lett volna. Az egyház anyagi ügyeinek felelőseként figyelemmel kísérte a zirci imaház építését, és igyekezett a támogatást is megadni hozzá. Örömét fejezte ki, hogy lezárult a projekt, és nem az egyház anyagi gyarapodásának szempontja miatt, hanem amiért ez a ház elkészült. Ezért aztán közös imádságra hívta a híveket, hálát adva a „Fő Építőnek” azért, hogy otthont adott szolgálóinak. 
 
Utolsóként Földesi Tamás, a gyülekezet lelkipásztora szólt az egybegyűltekhez. Jézus szavait idézte: „Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.” Hozzátette: ez a kép Jézus Krisztus halálára és feltámadására vonatkozik. Ez az a jel, amit Isten fia ennek a világnak mutatott, és amit ebben a házban újra és újra hirdetnünk kell. Az épület elkészülte csak egy köztes állomás, mely a nagy célt szolgálja: az evangélium hirdetését minden ember számára.


(Fotó: Molnár Dániel)

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031