Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Futás a Szent László-emlékév alkalmából

 

A reggeli ügyfélforgalmon túl egy kicsit nagyobb volt a sürgés-forgás a hivatal körül. Mintegy kilencven diák érkezett kísérőkkel a zirci iskolákból, hogy csatlakozzon a Megyefutáshoz.

 
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség közös szervezésében váltott futók látogatnak el a megye nagyobb településeire, s megemlékeznek Szent Lászlóról. A 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825 évfordulója alkalmából.  

A kétnapos sportesemény egyik állomása városunk volt, sőt mi több, a rendezvény második napja Zircről indult. A Városháza előtt Ottó Péter polgármester a szép számmal megjelenő diáksereg által körülvéve elhelyezte Zirc Városi Önkormányzat emlékszalagját a Megyefutás zászlajára, amelyet településről településre visznek magukkal a futók. Molnár Péter, a rendezvény szervezője kiemelte, hogy eddig Zircen csatlakozott a legtöbb iskolás a Megyefutáshoz.

Az egészséges reggeli kocogásban a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolájának diákjai vettek részt. A kisebbek a 82-es főút mentén sorfalat állva biztatták a nagyobbakat, akik a település határáig futottak a váltóval.
 
A Megyefutás Olaszfalu irányába haladt tovább, végállomása pedig a veszprémi Megyeháza.  

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192024
25262728293031