Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Járhatóbb utak kormányzati támogatással


75 000 000 forint összegű támogatást nyert el Zirc városa út- és járdafelújításra.

 
A Városházán megtartott sajtótájékoztatón jelentette be mindezt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Megtudtuk, hogy 159 önkormányzat jut összesen több mint 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz helyi települési érdekű fejlesztésekhez, ebből a városunkra eső rész 75 millió forint. A fejlesztés körülbelül 4000 négyzetméter járda- és 3000 négyzetméter útfelület rendbetételét jelentheti.  


Dr. Kovács Zoltán újabb jó hírrel érkezett Zircre, bejelentette, hogy 75 millió forint összegű állami támogatást nyert el városunk út- és járdafejlesztésre

Ottó Péter polgármester köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a támogatásért, és köszönetet mondott térségünk országgyűlési képviselőjének is, aki közreműködött a támogató döntés előkészítésében.
 
A kivetítőről képek peregtek, melyek településünk út- és járdahálózatának helyenként kritikán aluli állapotát tükrözték.

Városunk vezetője hangsúlyozta: az önkormányzat egyik legfontosabb feladatához kap jelentős támogatást. Saját erőből hat-nyolc év alatt sikerülne előteremteni a most megvalósuló felújításhoz szükséges forrást. A felújításokkal érintett út- és járdaszakaszokat prioritási sorrend figyelembevételével a képviselő-testület fogja meghatározni, amely nem lesz egyszerű feladat tekintve, hogy a város közel 40 km út és kb. fele ilyen hosszú járdáinak majd 40%-a szorulna teljes felújításra. A közbeszerzési eljárást még ebben az évben szeretné elindítani az önkormányzat, a következő év tavaszán pedig megkezdődhetnek a kivitelezési munkák.  

  

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2425262728
293031