Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

A zirci lövészklub aranycsapatai


Újabb kiemelkedő eredményeket hagyott maga mögött az MTTSZ Területi Klub Zirc az elmúlt egy hónapban. Elhozták Bajáról az első helyezettnek járó kupát és a házi rendezésű megyei diákolimpián is szépen szerepeltek Varjas József tanítványai.

 
Nem túlzás azt állítani, hogy Zirc a megye légfegyveres központjává nőtte ki magát, de azért a pisztollyal sem bánnak rosszul a helyi lövészklub tagjai: az, hogy Baján, a Céllövész Emlékversenyen tizenkét klub közül az első helyet vívta ki csapatban az MTTSZ Területi Klub Zirc, elsősorban a légpisztolyosok remek teljesítményének köszönhető. Ráadásul a csapategységet mutatja, hogy Bagi István, Panyi Kinga és Vágenhoffer Dávid egyformán 163 köregységet gyűjtött a céltábláról.


Varjas József csapata elhozta az első helyezettnek járó trófeát a nagy lövészhagyományokkal rendelkező Bajáról

Október közepén immár hagyományosan Zirc városa adott otthont a Sportlövő Diákolimpia Megyei Döntőjének. A Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Sportlövők Szövetsége és az MTTSZ Területi Klub Zirc közös rendezésű versenyére megyénk összes nagyvárosának iskoláiból érkeztek diákok.
 
Helyi szempontból kiemelkedő volt a harmadik-negyedik korcsoportos fiúk légpuska húszlövéses száma. Itt összesen tizenhatan álltak céltáblához, és a versenyzők több mint a fele zirci volt. A mennyiség mellett minőségben is élen jártak sportlövőink: ebben a kategóriában az összes dobogós helyezést megszerezték: 1. Mihályfi Vendel, 2. Horváth Bálint, 3. Végh Attila. Összetettben a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola két csapata végzett az első két helyen. A másik nem is remek teljesítménnyel rukkolt elő ugyanebben a számban és korcsoportban: Bittmann Kata első, Vintze Regina második helyezést ért el, szintén a Reguly Antal Általános Iskola diákjai.
 
Mindenképpen említést érdemel még Vágenhoffer Dávid, aki a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumának tanulója, de az MTTSZ Területi Klub Zirc felkészítésében vett részt a versenyen. A közelmúltban „Zirc Város Sportjáért” díjjal is kitüntetett sportoló az ötödik-hatodik korcsoportos fiúk légpisztoly húszlövéses számában első helyezést ért el, légpuska húszlövéses számban pedig harmadik helyen végzett. 


A diákolimpia díjazottjai összeálltak egy közös fotóra az eredményhirdetést követően

A helyezettek továbbjutottak az országos döntőre, melynek a Hajdu-Bihar megyei Derecske ad otthont november 18-án.
 
Október végén, a Komárom Kupán is öregbítették városunk hírnevét sportlövőink: légpuska húszlövéses számban a fiúk között az első négy helyet Zirc hozta el: 1. Horváth Bálint, 2. Mihályfi Vendel, 3. Végh Attila, 4. Végh Zsigmond. A lányoknál: 1. Bittmann Kata, 2. Vintze Regina.

  

A légpuska húszlövéses szám dobogóját a serdülők versenyében elfoglalták a zirciek Komáromban

A kiemelkedő eredmények mellett a zirci lövészklub aktivitását mutatja, hogy régi kapcsolatokat újítanak meg, minősítő versenyekre járnak, edzői továbbképzésen is részt vesznek. Most hétvégén pedig megrendezik a hagyományos Zirc Kupát, melyre mintegy hatvan résztvevőt várnak.

Fotók: Bittmann-né Wittman Orsolya
 
Cikk: Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  November 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  
24
27282930