Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Ha segítségre van szükség


„Zirc Szociális Ellátásáért” szakmai kitüntetésben részesült Schoffhauser Zoltán, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ terápiás munkatársa. Az elismerés átadására a Szociális Munka Napjának városi ünnepségén került sor.

 
Schoffhauser Zoltán 1998-tól dolgozik szociális területen. Volt családgondozó Pétfürdőn, megbízott intézményvezető a veszprémi Szenvedélybetegek Nappali Ellátó Intézményében, később a Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyét vezette, majd az Alkohol-Drogsegély Ambulancián dolgozott.
 
A zirci intézménynél 2007. július 1-től dolgozik, mint terápiás munkatárs a pszichiátriai betegek nappali ellátásában. Munkája során a szociális asszisztensi és addiktológiai konzultáns képesítéseit messzemenőkig tudja használni, alkalmazni, kiegészítve a szociális területen szerzett sokrétű tapasztalataival. Higgadt, kiegyensúlyozott személyisége nyugtatólag hat az ellátást igénybe vevő betegekre. Szívesen szervez és vesz részt szabadidős rendezvényeken az ellátottakkal, hiszen ezzel új élményekhez juttatja őket. Az ellátottak pedig örömmel vesznek részt az általa szervezett önismereti és személyiségfejlesztő csoportfoglalkozásokon – hangzott el a méltatásában.  
 
A szociális foglalkoztatás elindításától kezdve magas szakmai tudással, kreativitással vesz részt a mindennapi munkában. Sokoldalúságát mutatja, hogy kirakatot rendez, varrógépet szerel, szövőszéket javít, anyagot szerez be, új munkafolyamatokat tanít be és időnként egyéb karbantartási munkálatokat is elvégez. „Mint egy szem férfihoz, mindenki hozzá fut, ha segítségre van szükség”.


Schoffhauser Zoltán tiszta szívvel és magas szakmai tudással végzi mindennapi munkáját

Veszprémben él, de Zircen született és ennek kapcsán nagyon szoros kötődése van a városhoz, az itt élőkhöz. Egyik alapító tagja volt 1987-ben a Veszprémi „Kapcsolat” Lelkisegély Telefonszolgálatnak, majd később a „Kapcsolat96” Mentálhigiénés Egyesületnek. Az elmúlt évek során több kirándulást vezetett pszichiátriai betegek részére, hogy oldja egy kicsit a mindennapi nehézségeket, és szép élményekkel gazdagítsa őket. Az intézmény által szervezett szociális akciókból rendre kiveszi a részét. Aktív, önkéntes munkát vállal a „Segítő Kezek Zirc” Alapítvány munkájában.
 
Sikerült eltitkolni a kitüntetést, így Zoltán számára nagy meglepetéssel indult a hét. Kedden reggel a Segítő Kezek Háza boltjában kezdődött a napja, és mintha még mindig nem hinné el, hogy ebben az „elnőiesedett” szakmában az ő munkáját találták ezúttal elismerésre méltónak. De már nincs is idő ezen gondolkodni, hiszen vásárló érkezik a gondozottak keze munkáját dicsérő üzletbe… 

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031