Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Egy mese a barátságról

 

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde negyvenéves jubileumának keretében a gyerekek részt vehettek egy bábelőadáson, „Macskamese a barátságról” címmel, Kalap Jakab előadásában.

 
Egy nagyon interaktív produkciót nézhettek meg az ovisok, ahol maguk is részesei lehettek a történetnek. Siccről, a macskáról szól, akinek nincsenek barátai, barátokat kell neki keresni, de mindenkivel összeveszik, így senki nem lesz a barátja. Sok kalandot él át, miközben megismerkedik a kutyával, a méhecskével és a ravasz rókával. Sok móka és kacagás kíséri kalandjukat. A történet végére minden gyerek a barátja lesz.


Sicc és Kalap Jakab

A gyerekek nagy izgalommal figyelték az eseményeket és szorítottak Siccnek, hogy sikerüljön neki barátot találni. Az előadás során ők is bekapcsolódtak a történetbe és segítettek a macskának, hogy végre legyen neki barátja. A róka is megpróbált barátkozni, de ez valahogy Siccnek nem tetszett. A végén elénekeltek egy dalt Kalap Jakabbal, „Számolj tízig újra meg újra, mielőtt a szád megszólalna, számolj tízig újra meg újra, mielőtt felmegy a pumpa!”
 
A nagyobb óvodásokat elgondolkodtatta ez a kis dal. Egyik gyerkőc kérdezte is az óvó nénijét, hogy csak egy vicc volt, hogy tízig kell számolni? Majd az óvó néni elmondta neki, ez nem vicc, hanem egy komoly dolog és bizony így kell tennie az embernek, ha mérges lesz.
 
A történet még a felnőtteket is lekötötte, ők is belefeledkeztek az előadásba, és a gyerekekkel együtt szórakoztak, nevettek.
 
Az ovisok itt viselték először azt az egyen pólót, ami az óvoda évfordulójának alkalmából készült.


A ravasz róka is megénekelteti a gyerekeket


Óvodások az egyen pólóban

 

Dalmadi-Honyecz Edina

Vissza 


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031