Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Játékosan megszerzett tudás


Háromfordulós vetélkedősorozatot indított útjára kisiskolások részére a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat közreműködésével. A versenynek a Művelődési Ház adott otthont.  

 
A főszervező intézmény képviseletében Valler Szilvia, az első fordulóban közreműködő Veszprémi Rendőrkapitányság Zirci Rendőrőrs részéről pedig Tóth Gábor rendőr őrnagy, őrsparancsnok köszöntötte a résztvevőket. A vetélkedőre öt csapat nevezett, nagyrészt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói képviseltették magukat, de érkeztek Dudarról is diákok. A vetélkedő elérte célját, hiszen a gyerekek láthatóan jól érezték magukat, és a legfontosabb, hogy a tudáspróba során hasznos ismeretekkel gazdagodtak, amelyek jól jöhetnek a későbbiek során.


A kerékpáros közlekedésben is lehet majd hasznosítani a vetélkedőn megszerzett ismereteket

A feladványok között volt például KRESZ-teszt, az internettel, a nyári időszakkal, kerékpározással kapcsolatos kérdésekre kellett a gyerekeknek helyes választ adniuk. Az eredményes lebonyolításban a szervező intézmény részéről Dobszay Kitti, Czigler Anita, Koós Kata és Valler Szilvia, a Zirci Rendőrőrstől Tóth Gábor rendőr őrnagy, Sebők Zoltán százados, Szelthoffer Ramóna törzsőrmester és Poltné Szakács Anett törzszászlós működött közre.
 
Minden résztvevő jutalomban részesült, a kisdiákok boldogan vették át az egyenruhásoktól a kerékpáros kiegészítőket, egyéb ajándékokat. A rendőrség kihirdette az első forduló végeredményét, majd a vetélkedő után a gyerekek egy rövid felvilágosító előadás keretében további hasznos tanácsokkal gazdagodtak Poltné Szakács Anett törzszászlós segítségével, párbeszédes formában.  

Miután átvették jól megérdemelt jutalmukat, a gyerekek további hasznos tanácsokkal gazdagodtak

 

A következő fordulóra november 23-án, csütörtökön kerül sor a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közreműködésével. A szervezők érdeklődésünkre elmondták, jelentkezhet olyan csapat is, akik az első fordulóban nem vettek részt, de a „kezdő ötös” nyilván helyzeti előnnyel várhatja a folytatást. A harmadik, egyben utolsó körben majd a Mentőszolgálat feladványai jönnek, és ezt követően fogják kihirdetni a végeredményt a három forduló összesített eredményei alapján.       


A vetélkedő első fordulójának résztvevői örömmel álltak össze egy közös fotóra a zirci rendőrökkel

A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ remek kezdeményezéséhez a sürgősségi feladatot ellátó szervezetek az első szóra csatlakoztak, ami mindenképpen példaértékű együttműködésre vall.

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031