Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Műfüves pályát adtak át Zircen


Ünnepélyes keretek között került átadásra a 20x40-es méretű, villanyvilágításos műfüves pálya az Alkotmány utcai sporttelepen.

 
Az átadó-ünnepségen a kedvezményezett Football Club Zirc Sportegyesület részéről Kottyán Károly alelnök köszöntötte a vendégeket. Bemutatta klubjukat, amely 130 játékengedéllyel rendelkezik, az U7, U9, U11, U13-as korosztály a Bozsik-tornákon, az U14, U16, U19 pedig Veszprém megye korosztályos bajnokságaiban vesz részt. Az utánpótlás mellett van felnőtt és öregfiúk csapat is Zircen.
 
Elmondta, a műfüves pálya az egyesület TAO-s pályázatán, bruttó 14,75 millió forintos költséggel készült el, melyhez harminc százalékos önrészt a létesítmény tulajdonosa, Zirc Városi Önkormányzat biztosított. Köszönetét fejezte ki a képviselő-testületnek, hogy pozitívan állt hozzá a klub elképzeléséhez, továbbá név szerint is köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak is, amelyek adójuk terhére támogatták a pályaépítést, hiszen nélkülük ez a beruházás nem valósulhatott volna meg.


A műfüves pálya átadóján, balról: dr. Kovács Zoltán, Csik Ferenc és Kottyán Károly

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője több szállal is kötődik Zirchez, s ahhoz a sportághoz, melynek egy új terét ünnepelhettük ezen a késő őszi péntek délutánon. Futballszerető emberről van szó, aki városunk szülötte, igaz, aktív labdarúgó korában vendégjátékosként fordult meg a zirci gyepen.

Mint mondta, az Országgyűlés nem véletlenül találta ki a TAO-rendszert, mely lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozások társasági adójukkal támogassák a sportot, kultúrát. Hozzátette, nemcsak stadionok épülnek, Magyarországon mintegy ezer pálya épült vagy újult meg, ebből 74 Veszprém megyében. Hangsúlyozta a sport egészségre gyakorolt pozitív hatását, közösségépítő erejét, az élet nehézségeit áthidaló szerepét. Azt kívánta a gyerekeknek, hogy használják egészséggel az új sportpályát, legyen örömük benne, rúgjanak sok gólt, a kapusok meg védjék ki a csatárok szemét!

Csik Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának igazgatója, korábbi első osztályú és válogatott labdarúgó örömét fejezte ki, hogy szinte minden korosztály képviselteti magát a jeles alkalomból. A magyar felnőtt labdarúgó-válogatott legutóbbi, Costa Rica elleni mérkőzését hozta fel példának, ahol az azt megelőző időszak gyenge játéka után azért megmutatták a címeres mez viselői, hogy lehet jól futballozni, hajtani, ezáltal a közönséget megszólaltatni.
 
Valahol minden, a futballt elkezdő fiatal célja az, hogy egyszer válogatott legyen, és felhívta az ifjúság figyelmét, hogy igenis van erre lehetőség, be lehet kerülni a megyei, az országos válogatottba. Ehhez szükség van a műfüves pályákra, hiszen a dagonyában erősíteni lehet a combot, a rúgóerőt, de technikázni, futballozni igazán csak ezeken a játéktereken lehet. Úgy látja, hogy jó gazdája lesz Zircen a pályának, méltatta a helyi futballklubban folyó munkát, Nagy Krisztián elnöktől már korábban is sok segítséget kaptak, hiszen több megyei válogatott is kikerült az FC Zirc utánpótlás-bázisából.

Végül arra kérte a gyerekeket, hogy becsüljék meg a pályát, vigyázzanak rá, és éljenek a lehetőséggel, hiszen nagyon sok olyan híressé vált labdarúgó van, aki kistelepülésen kezdte a pályafutását. – Bárhonnan bárhová el lehet jutni, csak rajtatok múlik! – zárta ünnepi gondolatait a szövetség elnöke.

Az ifjúság kezében már ott volt a váltócipő, és miután dr. Kovács Zoltán államtitkár, Ottó Péter polgármester, Csik Ferenc megyei igazgató és Kottyán Károly alelnök közösen átvágták a nemzeti színű szalagot, a gyerekek rögtön birtokba vették az új „grundot”. Nem jelentett akadályt az sem, hogy korábban sötétedik, hiszen a reflektorok működésbe léptek, s megvilágították a szeretett játékszert.

      Kelemen Gábor

Vissza 


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031