Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Zirc ötszáz egység vért adott

 

Azokat köszöntötték városunkban, akik hozzájárultak ehhez a kiemelkedő eredményhez. A Véradó Napi ünnepségnek a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolájának ebédlője adott helyet.

 
Magyar Lászlóné, az ünnepséget szervező Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének vezetője beteg embertársaink nevében is köszönetét fejezte ki a véradóknak önzetlen adományukért. Büszkén mondta, hogy a zirci terület a megyében kiemelkedő helyen áll, a 2017-es évben Zircről ötszáz egység vér került a kórházakba. A területi vezető köszönetet mondott az önkénteseknek is, akik munkájukkal hozzájárultak a terület eredményességéhez. Külön kiemelte Csombor Mariann, az ünnepi műsort is vezető és abban versmondással közreműködő Simonffy Andrea zirci önkéntesek, valamint Gavacsné Zsuzsa munkáját, aki a csetényi vöröskereszt vezetője és társként kezeli a zirci vöröskeresztet.   

A zirci véradókat köszöntötte dr. Búzási István, a Veszprém Megyei Vöröskereszt korelnöke is. Hangsúlyozta, hogy a mai világban, a társadalom működése szempontjából alapvető szükség van vérre, és a feldolgozása során keletkezett gyógyszerekre, egyéb szolgáltatásokra. A véradókat „jó lelkű” embereknek nevezte, a békés napok hőseinek, akik pontosan akkor hoznak áldozatot, amikor arra szüksége van egy számukra ismeretlen embertársuknak.
 
Azt kívánta a véradóknak, hogy az élet adja vissza nekik ezt a csodálatos szolgáltatást, a magánéletükben, harmóniájukban, családjukban, s mindazokban a célokban, amiket szeretnének elérni. „Kapják meg isteni adományként” – mondta, s békés, boldog ünnepeket kívánt a „csendes hősöknek”. 

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője is tiszteletét tette a véradók estjén. Az életben az egyik legfontosabb dolognak nevezte a segítséget, a segítségnyújtást. Párhuzamot vont egy közelmúltban ünnepelt történelmi eseménnyel, az 1956-os forradalommal. Mint mondta, a forradalmárok a legdrágábbat, az életüket adták a szabadságért, és a véradók is a legdrágábbat, a vérüket adják más embertársuk felépülésére, gyógyulására, megmentésére.
 
Méltatta a vöröskereszt sokoldalú tevékenységét, a véradásszervezés mellett karitatív tevékenységet is folytatnak, segítik a rászorulókat. Ezen kívül még jó néhány egészségüggyel kapcsolatos tevékenységből kiveszik a részüket, ráadásul önkéntesen, amit tiszteletre méltónak nevezett. Gratulált azoknak, akik már évek, évtizedek óta segítik önzetlenül embertársaikat.
 
Beszélt arról is, hogy a kormányhivatali rendszerben önkéntes véradó-programot szerveznek év végén az OVSZ Veszprémi Vérellátóval közösen. Végül a megyei korelnökhöz csatlakozva ő is azt kívánta a véradóknak, hogy kapják vissza egyszer az élettől azt, amit adnak.

A köszöntő gondolatokat követően ajándékkal ismerték el a sokszoros véradók tevékenységét, és azokról sem feledkeztek meg, akik sok éve támogatják a véradásszervezést.  


Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is több rendezvényét támogatta a vöröskeresztnek. Dr. Búzási István köszönetét fejezi ki Ottó Péter polgármesternek


A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság segítségére bármikor számíthat a vöröskereszt, a zirci tűzoltók vért is adtak egy bajtársuk gyógyulásáért. Ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok átveszi az elismerő oklevelet

Az ünnepi műsort Palánkai Hanna és Palánkai Tünde fuvolajátéka nyitotta meg, majd egy látványos kötélugró-bemutatóra került sor Borsos-Rottenbücher Anita vezetésével. Végül a jubiláns köszöntötte az ünnepelteket, az idén negyvenéves Zirc Városi Vegyeskórus dalcsokrát hallhatta a közönség.

   

A véradókat vacsorával látta vendégül a vöröskereszt, a jó hangulatról Kubicsek Rudolf gondoskodott.

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031