Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Országos bajnok zirci sportlövők


Csapatban és egyéniben is első helyezést értek el az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői a Sportlövő Diákolimpia Országos Döntőjében, az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában. Mihályfi Vendel a legeredményesebb versenyzőnek járó trófeát is hazahozhatta.  

 
A versenynek egy Hajdú-Bihar megyei kisváros, Derecske adott otthont. A versenyzők iskolájuk színeit képviselték. A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Mihályfi Vendel, Végh Attila, Végh Zsigmond összetételű csapata több mint ötszáz köregységet gyűjtve a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Mihályfi Vendel egyéniben is bajnok lett a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban, és a legeredményesebb fiú versenyzőjének járó elismerést is kivívta. Ez utóbbiért két vándordíj járt, melyet Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő alapított: az egyiket a kiválóan teljesítő versenyző vihette haza, a másik pedig iskolájának dicsőségfalát fényesíti egy évig.
 
Ez még azonban nem minden, az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában a zirciek közül Horváth Bálint második helyezést ért el, Végh Attila pedig – mindössze egy köregységgel lemaradva a dobogóról – a negyedik helyen végzett. A fiúk kiváló eredménye hab a tortán, az már önmagában szép eredmény, hogy Varjas József tanítványai szép számmal képviseltették magukat az országos döntőben.


A diákolimpia országos döntőjében kiválóan teljesítő zirci sportlövők, balról:

Horváth Bálint, Végh Zsigmond, Mihályfi Vendel, Végh Attila

Vágenhoffer Dávid, a Veszprémi SZC Ipari Szakgimnáziumának tanulója – aki szintén a zirci lövészklub felkészítésében vett részt a megmérettetésen – 37 versenyző közül a hatodik helyen végzett a középiskolás fiúk légpisztoly húszlövéses számában, a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban pedig ötven résztvevő közül a 13. helyet szerezte meg. Az általános iskolás lányok is két fegyvernemben álltak céltábla elé: légpisztoly húszlövéses számban Bittmann Kata egyéni csúccsal 12.,  Vintze Regina 28. helyen végzett. A légpuska húszlövéses számban a mezőny első felében zárt mindkét leányzó, Vintze Regina a 11., Bittmann Kata a 16. helyen.   
 
Az MTTSZ Területi Klub Zirc vezetősége köszönetét fejezi ki Kötél Zoltán egyéni vállalkozónak az utaztatáshoz nyújtott önzetlen segítségéért és Zirc Városi Önkormányzatnak, amely a „Civil Alapból”, pályázati úton támogatta a zirci lövészklub országos diákolimpián történő részvételét. 

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031