Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Sürgősségi feladatok, játékos formában


Sikeresen zárult a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ által kisiskolások számára szervezett háromfordulós vetélkedő.

 
Mozgalmasak voltak az Alkotmány utca 14. csütörtök délutánjai az elmúlt időszakban: előbb a rendőrök, aztán a tűzoltók, végül a mentők érkeztek ki a helyszínre. Szerencsére szirénaszó nélkül, hiszen ezúttal nem sürgősségi feladatot kellett ellátniuk, azért jöttek, hogy játékos formában beavassák a gyerkőcöket munkájukba. A vetélkedőn öt csapat mérte össze tudását, s szerzett új ismereteket.
 
Az első fordulóról már hírt adtunk, a második körben a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság volt a főszereplő, a csapatok asztalára katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladványok kerültek, Ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok, Horváth Péter és Varga Zsolt bajtársak működtek közre. A gyerekek láthattak egy védőfelszerelésbe bújó „lánglovagot” és nagy örömükre a tűzoltóautóba is beülhettek.


A vetélkedőn résztvevő csapatok a gyakorlatban is megismerhették a tűzoltók munkáját (Fotó: Szervezőség)

Az utolsó forduló vendége az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezete volt. Dombi Tamás mentő-szakápoló tartott előadást a gyerekeknek a mentősök munkájáról. A kisiskolások fantáziáját igencsak megmozgatta a téma, voltak, akik nem tudták kivárni az előadás végét, s már közben is kérdések sokaságával ostromolták az előadót, aki készségesen válaszolt az érdeklődő publikumnak. A 104-es szám köré épített feladványokkal újabb pontokat lehetett gyűjtögetni, ami pedig fontos az életben, azt nem lehet elég korán megtanulni: a mentős egy AMBU babán bemutatta az újraélesztés technikáját, melyet aztán a vállalkozó kedvűek is kipróbálhattak.

A játékos mentőakciót követően a három forduló összesített pontszámai alapján sor került az eredményhirdetésre és a díjak átadására. Minden résztvevő csapat elismerő oklevelet vehetett át és valamennyi gyermek ajándékutalványban részesült, melyet a Segítő Kezek Háza ajándékboltjában vásárolhatnak le. A végeredmény: 1. Agyasok, 2. Nyerő Ötös, 3. Retkes Rókák, 4. Villámcsapat, 5. Liliputiak. Helyezéstől függetlenül mindenki nyertesnek mondhatja magát, hiszen hasznos információkkal, nem utolsósorban élményekkel gazdagodtak a diákok az elmúlt három hét során.


Valler Szilvia, a Gyermekjóléti Központ munkatársa átadja a díjakat a csapatoknak


Nevükhöz méltón szerepeltek az Agyasok, büszkén mutatják az első helyezésért járó oklevelet. A csapattagok, balról: Ábrahám Csaba, Wágenhoffer-Koós Bálint, Tribel Vanda, Kugler Áron, Ábrahám Balázs

A jól megérdemelt jutalmukat követően egy kis vendéglátásban is részesültek a csapatok a szervező Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának jóvoltából.  

 Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031