Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Fenntartható városi mobilitási terv készül Zircen: vegyen részt Ön is, töltse ki kérdőívünket!


Csökkenhet a gépkocsi-forgalom a Zircen átvezető utakon? Megszűnhetnek a parkolási problémák a város szívében? A városlakók visszakaphatják a Rákóczi teret és környékét az autóktól, autóbuszoktól és teherautóktól? Javulhatnak a közösségi közlekedési kapcsolatok Zircen belül és a környező települések irányába?


Ezekre a kérdésekre is választ kíván adni Zirc fenntartható városi mobilitási terve, amelyet az Önkormányzat megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet készít 2017 végén és 2018 elején. A mobilitási terv végrehajtása elősegíti a színvonalas, biztonságos és fenntartható közlekedés feltételeinek a megteremtését a városban. Eredményeként csökkenhet a zaj és a légszennyezés, megújulhatnak és élettel telivé válhatnak a közösségi terek, kevesebb lehet a baleset, minden közlekedő számára akadálymentessé válhatnak az utcák, valamint gyorsabbá válhat az eljutás autóbusszal, vonattal és saját közlekedési eszközökkel is.

A tervezési folyamat sikerének kulcsa a zirciek és a környező településeken élők közreműködése a problémák azonosítása, a megoldások keresése és a javaslatok értékelése során.

Kérjük a városlakókat és a Zircen közlekedőket, hogy vegyenek részt az online kérdőíves felmérésben, amelyet ezen a linken érhetnek el.

Észrevételeiket közvetlenül is elküldhetik a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre, illetve személyesen vagy postán Várszegi Bernadett főépítészi referens részére (Zirci Közös Önkormányzati Hivatal, 8420 Zirc, Március 15. tér 1.).


Zirc Városi Önkormányzat
 


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031