Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Kupagyőzelembe torkolló haverság


Hatodik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát, melynek immár hagyományosan a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott otthont.

 
A versenyre – melynek célja, hogy sportolás által emlékezzünk a köreinkből eltávozott bányász focistákra – tizenegy csapat nevezett. A résztvevők két csoportban kezdték meg a küzdelmeket.
 
A csoportokból két-két csapat jutott tovább, akik már egyenes kieséses rendszerben folytatták a versengést. Az egyik elődöntőben két újonc, a másikban két korábbi tornagyőztes találkozott egymással. Eredmények: Haverok–Városlőd 3:0, Veréb FC – Schmidt Zsalu 1:0. A harmadik helyet a címvédő Schmidt Zsalu szerezte meg a Városlőd legyőzésével, míg a fináléban a Haverok 4:2 arányban múlták felül a Bányász-kupát korábban már kétszer is elhódító Veréb FC csapatát.


A tornagyőztes Haverok csapata. Hátsó sor, balról: Nagy Krisztián, Erdősi Xavér Ferenc, Valler Balázs, Hoffer Levente. Első sor: Petróczi Márton Mátyás, Magyar Zsolt, Hoffer Dávid

A helyezettek dísztárgyat és Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehették át. Az eredményhirdetésen három különdíj is kiosztásra került. A Gólkirály nyolc találattal Simon Dávid (Schmidt Zsalu) lett, a Legjobb kapus címet Uri Péter (Veréb FC), a Legjobb mezőnyjátékos címet pedig Erdősi Xavér Ferenc (Haverok) érdemelte ki a versenybizottság döntése nyomán.
 
A díjakat Pongrácz Dénes, a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet elnöke adta át, aki nem mellesleg sportszerető ember hírében áll. Köszöntőjében elmondta, az emlékkupa résztvevőinek játéka és lelkesedése méltó volt ahhoz a mentalitáshoz, amit a bányászok képviseltek. Az önkormányzatnak pedig köszönetét fejezte ki azért, hogy ezzel a versenysorozattal ápolja a bányászok emlékét.  Kelemen Gábor 

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Március 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031