Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Zirc fontosnak tartja a fenntartható közlekedést


Oklevéllel ismerték el önkormányzatunk tevékenységét az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan, fenntartható városi mobilitási terv is készül.

 
Zirc Városi Önkormányzat zsinórban ötödször csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő programhoz. Az Európai Mobilitási Hétre minden évben szeptember 16. és 22. között kerül sor. Ennek a hétnek volt egy nem szívesen látott vendége, mégpedig az esős időjárás, amely a zirci programokat is jelentősen befolyásolta. A mobilitási hét keretében meghirdetett VI. Zirci Duatlon verseny és a „Kiskerekes” Futamok rendezvény ezért másik időpontban valósult meg. 


Önkormányzatunk második alkalommal rendezett versenyt a kerékpárúton a városban kiskerekű járművel közlekedők számára. A futamokra sok gyermek érkezett a szülők kíséretében

A főszervező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemcsak az Európai Mobilitási Hétre szervezett programokat, hanem az állandó intézkedéseket is értékeli. Az elmúlt években például vegyes forgalmú kerékpárút létesült a városban, mely Kardosrét városrészig meghosszabbításra kerül. Új buszöböl is kialakításra került a Kossuth utcában a közösségi közlekedés szolgálatában. Az elnyert TOP-forrásból közlekedésfejlesztési intézkedések hosszú sora valósul meg a közeljövőben, kormányzati támogatásnak köszönhetően pedig út- és járdafelújítások is végbe mennek városunkban.


A zárókonferencián dr. Erb Szilvia, az NFM főosztályvezetője köszöntötte az önkormányzatokat

A konferencián elhangzott, hogy az Európai Mobilitási Héthez csatlakozó önkormányzatok számát tekintve Magyarországot csak Spanyolország és Ausztria előzi meg Európában. Az idei évben 202 hazai település kampányolt a fenntartható közlekedés mellett, ebből a Minisztérium által legkiemelkedőbbnek ítélt húsz – köztük Zirc – elismerésben részesült. 

Önkormányzatunk ezúton is köszönetét fejezi ki a program társszervezőinek, önkénteseinek, támogatóinak, nem utolsósorban a résztvevőknek, akik valamennyien hozzájárultak az elismeréshez.
 
A KTI Közlekedéstudományi Intézetében rendezett konferencia nagyszerű alkalom volt arra, hogy az önkormányzatok megismerjék egymás programjait, esetleg ötleteket is merítsenek a másiktól.
 
A rendezvénynek helyet adó intézmény készíti Zirc fenntartható városi mobilitási tervét, mellyel kapcsolatban önkormányzatunk számít a lakosság véleményére a felhívásunkban elérhető kérdőíven keresztül.    

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Március 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031