Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Dobozba zárt szeretet, varázslatos karácsonnyal


A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ az idei évben is meghirdette ajándékgyűjtési akcióját nehéz sorsú gyermekek részére. A cipős dobozokba csomagolt meglepetések átadására a Művelődési Házban került sor, ahol még egyéb élményekben is volt részük a gyerekeknek.

 
A meghívást elfogadó vendégeket Nagyné Fáró Katalin intézményvezető köszöntötte. Elmondta, nagyon megérdemlik a gyerekek az ajándékokat és az ünnepi műsort, már csak egy kis hó hiányzik, hiszen még nagyobb élmény lett volna szánkóval érkezni, vagy hóembert építeni az ünnepség után.

Arra még Varga Bence bűvész sem volt képes, hogy hófehérbe öltöztesse a bakonyi tájat, de varázslatos karácsonyt teremtett a nagy fenyő mellett. Megnevettette a közönséget, teljesítette a gyerekek kívánságát, és be is vonta őket a trükkökbe. Boldogan fogták meg a varázspálcát, élvezték, hogy egy kicsit ők is Harry Potterek lehetnek, és felcsillant a szemük, amikor a fehér kutya feketévé, majd pöttyösé vált egy kendőn, vagy amikor egy piros labdából egyszerre csak sok piros labda lett.

Csaba Lilla előadásában egy mesét hallhattak a gyerekek, majd eljött a nagy pillanat, amikor a Jézuska ajándékát átvehették a Gyermekjóléti Központ munkatársaitól. Az emberek jótékonyságának köszönhetőn sok-sok szeretet került az ünnepi díszekbe öltöző fenyőfa alá, cipős dobozokba csomagolva. Csoportok is segítették a nehéz sorsú gyerekek szebb karácsonyát, így például a Zirc Városi Nyugdíjasklub és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 4.b osztálya. A Zircről és a járás településeiről érkezett gyerekek egyenként, név szerint vehették át csomagjaikat. Izgatottan bontogatták ki, s azonnal birtokba vették a dobozban meglapuló játékokat.


Figyelmesen hallgatták a mesét, válaszoltak is a mesemondónak, bár volt, akit a fotómasina jobban érdekelt…


Öröm adni és kapni – a Gyermekjóléti Központ munkatársai átadják az ajándékokat a gyerekeknek


– Látjátok, nekem Micimackót küldte a Jézuska!

Balogh Beáta óvónő és Katona Bálint harmadik osztályos tanuló zenés műsorral fokozta a hangulatot, a játékos előadásba a közönség is bekapcsolódott. Elhangzott megzenésítve Ady Endre „Karácsonyi Rege” című verse is. A munkatársak meleg teával, szendviccsel, süteménnyel kínálták a vendégeket, azoknak a családoknak pedig, akik nem tudtak eljönni az ünnepségre, eljuttatják az ajándékdobozokat. Az intézmény olyan gyerekekre is gondolt az ajándékozás során, akik nevelőszülénél nevelkednek.

Nincs is szebb ilyenkor, a szeretet ünnepéhez közeledvén, mint ennyi boldog gyermekarcot látni. Szinte érezni lehetett, ahogy messze zsong az a hálaének, amiről költőnk egy régi karácsonyon regélt.


A klubteremben további játékokból válogathattak a gyerekek, a felnőttek pedig gyermekruhákat is vihettek haza

Kelemen Gábor

 

Vissza 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
25262728
293031