Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Újévi Sporthíradó: a Zirci Tenisz Klub Sportegyesület


Második alkalommal indítjuk útjára „Újévi Sporthíradó” című cikksorozatunkat, melyben a zirci sportegyesületek beszámolnak elmúlt évi tevékenységükről, eredményeikről, és ismertetik idei terveiket, céljaikat is.

 
A 2016-os esztendő sok újdonságot és változást hozott a Zirci Tenisz Klub SE életében. A bíróság immár hivatalosan is rögzítette, hogy az egyesületet új elnök irányítja. Németh Lászlót már a tavalyi sporthíradóban bemutattuk, most ő mutatja be nekünk, hogy milyen aktív évet hagyott maga után a zirci teniszklub.
 
– A taglétszámunk nagyjából változatlan maradt, a bevételeink is ennek megfelelően alakultak. Hosszú idő után elkészült a klubházunk, aminek a költségvetése jócskán meghaladta a tervezettet, nem beszélve arról a sok társadalmi munkáról és a tagok által finanszírozott építésekről, amely nélkül nem jött volna létre ez a ház. Még vannak finomítási feladatok, de ez már a kisebb rész – mondta el a klubelnök.


A faház nemcsak a közösségépítés szempontjából fontos fejlesztése a klubnak, a környezet is megszépült általa

A teniszt nevezik a sportok „királyának” is. A „zirci királyi udvarnak” egyik legfontosabb célja az „apródok” nevelése, és ennek érdekében nyitottak is a fiatalság felé az elmúlt évben. Különösen a nyarat töltötték gyerekek társaságában. Csatlakoztak a Zirc Városi Önkormányzat által első alkalommal meghirdetett „A Zirci Sport Legyen A Tied!” elnevezésű programhoz, melyen a zirci iskolások kipróbálhatták a városunkban szervezett keretek között működő sportágakat, és választhattak is közülük. Németh László és csapata kreatív feladatokkal várta a fiatalokat a Rákóczi téri kosárlabdapályán, és mivel az elnök úr másik fő sportága a kosárlabda, a gyerekeket ennek alapjaira is tanította a sportpálya másik térfelén.

Népszerű volt a tenisz a sportágválasztón, szép nyári napsütésben várták a klubtagok az iskolásokat

(Fotó: Archív) 

Nem sokkal később egy nagyon szép kezdeményezéssel állt elő a teniszklub az úszótábort tartó „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. felé: felajánlották, hogy ingyenes teniszfoglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. A felajánlás rendkívül pozitív fogadtatásra talált a tábor szervezői részéről, színesebbé vált ezáltal a program. A klub célja pedig az volt, hogy megismertessék a játékkal a gyerekeket, felkeltsék az érdeklődésüket. – Ez lenne az az út, amelyen az utánpótlás biztosítására el kellene indulnunk – hangsúlyozta Németh László, majd hozzátette: – A törvény lehetőséget ad, hogy a testnevelési órákat az egyesület keretein belül folytassák le, be kellene vonnunk ebbe a teniszt!
 
Szeptemberben nagy sikerrel rendezték meg a Zirci Páros Teniszversenyt. Nagyszerű mérkőzések, remek hangulat, finom ebéd, elégedett résztvevők jellemezték a tornát, amit hagyományteremtő céllal hívtak életre és próbálják bővíteni is.


Jól sikerült a teniszklub páros versenye, szeretnék újra megrendezni. A képen a résztvevők (Fotó: ZTK SE)

Az önkormányzatnál támogatást nyertek a civil szervezetek részére kiírt pályázaton, melynek segítségével folytatni tudták a klubház építését. A támogatásért ezúton is köszönetüket fejezik ki. – Összességében azt kell mondanom, hogy sikeres év volt a 2016-os, de remélem, hogy elmarad a 2017. évi mögött! – zárta gondolatait a klubelnök.   

 Kelemen Gábor

 
 Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031