Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Műfüves pályát adtak át Zircen


Ünnepélyes keretek között került átadásra a 20x40-es méretű, villanyvilágításos műfüves pálya az Alkotmány utcai sporttelepen.

Mire a fák levelei lehullanak


Átadták az első világháborúban életüket vesztett katonák felújított hadisírjait Zircen
 
– Ha az emlékeket megőrizzük, átörökítjük gyermekeinknek és unokáinknak, akkor ők is elzarándokolnak majd ebbe a temetőbe, és fejet hajtanak a hősök, áldozatok előtt. Erre azért is szükség van, hogy ne legyen többet háború, a magyar katonák a békét védjék.

Kölyökidő: Megfiatalodó testvérvárosi kapcsolat


Tízfős diákcsoport látogatott el pedagógus kísérőkkel az őszi szünetben német testvérvárosunkba, Pohlheimbe a Zirci Testvérvárosi Kapcsolatok Egyesületének szervezésében. Szeifert Gyöngyi egyesületi elnököt, pedagógust és diákjait kérdeztük élményeikről Kölyökidő rovatunkban.

Játékosan megszerzett tudás


Háromfordulós vetélkedősorozatot indított útjára kisiskolások részére a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat közreműködésével. A versenynek a Művelődési Ház adott otthont.  

Takarékos, látványos, tudatformáló


Átadták a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma energetikailag korszerűsített kollégiumi épületét. A beruházás több mint 116 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

Egy mese a barátságról

 

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde negyvenéves jubileumának keretében a gyerekek részt vehettek egy bábelőadáson, „Macskamese a barátságról” címmel, Kalap Jakab előadásában.

Ha segítségre van szükség


„Zirc Szociális Ellátásáért” szakmai kitüntetésben részesült Schoffhauser Zoltán, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ terápiás munkatársa. Az elismerés átadására a Szociális Munka Napjának városi ünnepségén került sor.

Tiszta szívvel segítenek


A szociális területen dolgozó szakembereket köszöntötte Zirc városa
 

– Nagyon gyakran elhangzik, főleg a mai világunkban, hogy semmire nincsen pénz, mindenre kevés a forrás, alacsony az emberek megbecsülése. Én úgy gondolom, hogy ennél sokkal fontosabb az, ami szóval, anyagiakkal nem kifejezhető, ami ennek a munkának elengedhetetlen részét kell, hogy képezze mindenki számára, aki ezt a hivatást vállalja: hogy a rájuk bízott emberekhez tiszta szívvel és lélekkel tudjanak fordulni.

Dalt írtak a Zirc anno... naptár tiszteletére


Több ritkaságnak, újdonságértékűnek számító felvételt is tartalmaz Müller Anikó jubileumi, tizenötödik Zirc anno… naptára, mely széleskörű érdeklődés, különleges program kíséretében került bemutatásra a Városházán.

Kölyökidő: Amikor a szülők újra gyerekek lesznek


Retro játékokból, tárgyakból nyílt kiállítás a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodai részében, az intézmény jelenlegi épületének negyvenéves jubileumához kapcsolódóan. Kölyökidő rovatunkban meglátogattuk a gyűjteményt, egyfajta gyerekkorba tett időutazásként.   

Mesélő ovi


Hol volt, hol nem volt, van egy kölcsönözhető mesegyűjtemény. Nem az óperencián túl, hanem a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében.

Megmozdultak az emberek a gimnáziumért


Sokáig romokban hevert a vizesblokk a III. Béla Gimnáziumban, és egy ideig kilátástalannak tűnt a helyzet, de az emberek összefogtak, és most már javában zajlik az újraépítés, hamarosan folytatódhat a tanítás.

Rendhagyó ének-zene óra a Kodály Vonósnégyessel


Illusztris vendégei voltak a minap városunknak, a tavaly ötvenéves jubileumát ünneplő Kodály Vonósnégyes adott hangversenyt iskolások számára a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében.

Az "Öreg-Bakony" nem vén Bakony!


Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a természetismereti vetélkedő az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, a Múzeum Baráti Köre és az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány közös szervezésében. Középpontban a Bakony élő- és élettelen világa volt.

Közel száz induló a Zirc Kupán


Szombaton került megrendezésre a Zirc Kupa lövészverseny az MTTSZ Területi Klub szervezésében. A különböző számokban közel százan indultak a nívós sporteseményen.

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu