Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Terebélyes fa, sok-sok hajtással


Huszadik születésnapját ünnepelte a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület
 

1996. december 21-én megalakult a Bakonyi Finnbarátok Köre. Napra pontosan húsz évvel később gyermekmuzsika csendült fel a Városházán, hogy köszöntse a szülinaposokat.

Vért adtak, disznótort kaptak


Disznótor volt már a Művelődési Házban néhány évvel ezelőtt. Véradás minden hónapban van. Disznótoros véradásra viszont első ízben került sor.

Szánkón érkezett Laci bácsi Mikulása


Németh László, a Zirci Erzsébet Kórház Rehabilitációs Osztályának kerekes székes lakója újabb ajándékkal lepte meg a zirci óvodásokat Mikulás alkalmából.

Folyamatosan megújuló játékbirodalom


Szeptemberben nyílt meg a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO-gyűjteményének kiállítása Zircen. A megnyitó óta a területek fele átrendezésre került, így hát épp itt volt az ideje, hogy újra felmenjünk a Reguly Antal Múzeum padlásának játékbirodalmába.  

A segítség kezei és a hála jelei


A negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún. A várakozással teli hetek nagyon aktívan teltek az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport életében.

Táncot ajándékoztak karácsonyra


Harmadik alkalommal rendezte meg karácsonyi gálaműsorát a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület a Reguly Antal Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Kisgyermekként lépett az életünkbe


– Az Isten egészen ésszerűtlen módon jelent meg ebben a világban: a római hatalom, Heródes ármánykodása idején nem felszabadító hadsereggel, gazdasági csodával, sajátos üdvözítő marketinggel lépett be közénk, hanem egy kisgyermek életét, az emberségünket vállalta magára.

Az állam működteti a jövő évtől az oktatási intézményeket


Az eddig a város által működtetett két oktatási intézmény, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2017. január 1-től állami vagyonkezelésbe kerül.

Otthonra leltek a zirci judósok


Ünnepélyes keretek között, a hazai judo sport prominens személyeinek jelenlétében került átadásra a Vincze Judo Club új edzőterme a zirci áruház tetejében.

Újév a bakonyi ízek világával


Receptes füzetet és falinaptárt adott ki a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ. A kiadványok akár a karácsonyfa alá is szép és hasznos ajándékok lehetnek.

A Schmidt Zsalué a Bányász-kupa


Ötödik alkalommal került megrendezésre a „Bányász Emlékkupa” a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192024
25262728293031