Aktuális információk:

2011. december 9-én Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ünnepélyes keretek között felavatta a több mint 100 éves múlttal rendelkező Zirc Városi Erzsébet Kórház- és Rendelőintézet új, emelt szintű járóbeteg-szakellátó központját.

Másnap a lakosság nyílt nap keretében Dr. Tótth Árpád Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának bemutató szavai mellett ismerkedhetett meg az új kórház épületével és szolgáltatásaival.

Várhatóan 2012 januárjától fogadja majd a betegeket az elkészült Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet új, emelt szintű (R1) járóbeteg szakrendelője.
(meghívó megtekintéséhez kattintson a képre)Elkészült a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet új, emelt szintű (R1) járóbeteg szakrendelőjének mind a négy emelete és a Mozgásszervi rehabilitációs osztályhoz csatlakozó összekötő folyosó, így az épület kivitelezése az utolsó fázisához érkezett: a napokban kezdődik meg a műszaki átadás-átvétele.
A műszaki átadás-átvétel során a műszaki ellenőr felméri az épület készültségét, a beépítésre került anyagok minőségét. Amennyiben hibát vagy hiányosságot talál, határidőt szab a kivitelezőnek a kijavításukra, illetve pótlásukra.
Az új szakrendelő épülete a módosított építési engedély alapján épült fel, így a kivitelezés összköltsége csökkenhetett, de mind műszaki mind szakmai tartalmában megfelel a projektben meghatározott paramétereknek.
A látványos kiviteli munkákkal párhuzamosan a projektcsapat előkészült az eszközbeszerzés közbeszerzési eljárásának lebonyolítására.
A kötelező véleményegyeztetéseket követően még e hónapban kiírásra kerül az eszközbeszerzésekre vonatkozó Ajánlattételi felhívás.
Az eszközbeszerzés mellett a következő hónapok munkájának része lesz egy, a lakosságnak szóló Nyílt nap szervezése, melynek keretén belül lehetősége lesz mindenkinek megismerni az új szakrendelőt és szolgáltatásait.
Várhatóan 2011 májusától, a projektzáró rendezvényt követően fogadja majd a betegeket az elkészült Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet új, emelt szintű (R1) járóbeteg szakrendelője.A szakrendelések ideiglenesen új helyre költöznek

A projekt előkészítő munkáinak befejezésével kezdődhetnek meg a lakosság számára is látványos kivitelezési munkák. A Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet régi épületének bontása miatt a jelenlegi szakrendelések várhatóan március elejétől átmeneti helyre, a kórház új főépületébe (Béke utca felőli épület) a földszintre, illetve az újonnan kialakított tetőtérbe költöznek át.
A rendelési idők nem változnak!

Szakrendelés

Szakrendelések ideiglenes helyei a Kórház Főépületben

Beutaló

Előjegyzés

Telefonszám

Neurológia

Földszint 215.

Beutaló szükséges

Előjegyzés szükséges

88/593-606

Bőrgyógyászat

Földszint 215.

-

Előjegyzés szükséges

88/593-606

Fizikóterápiai

 Tetőtér  T 1.08

Beutaló szükséges

88/593-619

Reumatológia

Tetőtér T 1.08

Beutaló szükséges

Előjegyzés szükséges

88/593-619

Foglalkozás-egészségügy

Földszint 221.

-

-

88/593-604

Sebészet, Traumatológia

Tetőtér T 3.02

-

-

88/593-600 

Érsebészet

Tetőtér T 3.02

Beutaló szükséges

Előjegyzés szükséges

88/593-609

Rehabilitáció

Tetőtér T 3.02

Beutaló szükséges

Előjegyzés szükséges

88/593-609

Belgyógyászat

Földszint 222.

Beutaló szükséges

-

88/593-600  

Kardiológia

Földszint 222.

Beutaló szükséges

Előjegyzés szükséges

88/593-611

Szemészet

Tetőtér T 2.07

-

-

88/593-607

Fül-orr-gégészet

Tetőtér T 2.03

-

Előjegyzés szükséges -

88/593-617

Nőgyógyászat

Tetőtér T 2.04

-

-

88/593-600  

Terhestanácsadás

Tetőtér T 2.04

-

-

88/593-617

Háziorvosi Ügyeleti Szolgálat

Földszint 214.

-

-

88/412-104

A szakrendelőt felkeresők a rendelők új helyéről a bejáratnál elhelyezett szervezeti táblán is kaphatnak információt.

A projekt mérföldköveit bemutató Hírlevelet, a Lakossági Hírlevél link alatt olvashatja.2009. július 8-án aláírásra került az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program  (TIOP-2.1.3/08/1.) támogatásával, az „Aktiv kórházi ellátásokat kiváltó járó beteg szolgáltatások fejlesztése” konstrukció keretében megvalósuló „Zirc Városi Erzsébet Kórház- és rendelőintézet új, emelt szintű (R1) járó- beteg szakrendelőjének kialakítása” című projekt Támogatási Szerződése.  A Támogatási Szerződés aláírásával hivatalosan is megkezdődhet a közel 900 millió forint értékű beruházás, melynek 90%-a Európai Uniós támogatással valósul meg.
A projekt megvalósításával olyan komplex, egymásra épülő, a kistérségi egészségügyi szolgáltatókkal szoros kooperációt folytató, tevékenységüket összehangoló, korszerűen felszerelt kistérségi szakellátó, diagnosztikai és koordinációs központ valósulhat meg, mely a betegutak optimalizálásával, aktív szervezésével, továbbá a kistérségi szükségletekhez igazított struktúrájú és kapacitású járóbeteg szakellátási tevékenységével hozzásegíti a lakosságot ahhoz, hogy lakóhelyükhöz lehető legközelebb, rövid időn belül férhessenek hozzá definitív ellátáshoz. A projekt keretében kialakításra kerül az egynapos sebészeti (1 műtő, 6+2 ágy) és nem sebészeti (nappali kórházi) ellátások (12 ágy) feltételrendszere, ezzel számos, jelenleg csak kistérségen kívüli fekvőbeteg intézetben – nehezen - hozzáférhető szolgáltatások nyújtása válik biztosítottá.

A projekt részletes leírása a „Projektinformáció” és „Projekt leírás” menüpont alatt található.